Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


14 Οκτωβρίου 2014

Εφαρμογές έξυπνων κινητών για ιατρικούς σκοπούς …

Οι τεχνολογίες  εξελίσσονται διαρκώς και αλματωδώς.

Πρόσφατα διαπιστώσαμε ότι πολλοί ιατροί υιοθετούν τη χρήση έξυπνων κινητών για τη κάλυψη αναγκών επικοινωνίας, καταχώρησης και αναζήτησης δεδομένων και πληροφοριών, οργάνωσης του χρόνου των και των δραστηριοτήτων τους κλπ.

Θυμόμαστε τα χρόνια από το 1989 (τότε ξεκίνησε η Τηλεϊατρική από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσική ς, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών) όταν οι ιατροί ήταν απόλυτα αντίθετοι με τη χρήση υπολογιστών και των νέων τηλεματικών τεχνολογιών, επικαλούμενοι συνήθως αστήρικτα ή έωλα επιχειρήματα. Σήμερα φαίνεται ότι το πράγμα κυλάει μόνο του και οι ίδιοι αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες προς όφελός των και διευκόλυνση του έργου των.

Εμείς είχαμε προτείνει τη χρήση κινητών τηλεφώνων για τη καταχώρηση του φακέλου υγείας των πολιτών, με πρώτες εφαρμογές στην παιδιατρική (βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2007/08/blog-post_1480.html και http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/05/blog-post_28.html). Ωστόσο κανένας δεν μας άκουγε. Ίσως ακόμα και τώρα τα αυτιά να είναι κλειστά.

Οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να δρομολογήσουν μελέτες και σχεδιασμούς για τη δημιουργία συσκευών και λογισμικού που θα καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες των επαγγελματιών υγείας και παράλληλα των πολιτών.

Μήπως η Ελλάδα θα μπορούσε να αφιερώσει χρόνο, μυαλό και κάποιες επενδύσεις στον τομέα αυτό; Και γιατί όχι και με διεθνείς συνεργασίες.

ΥΓ: Υπενθυμίζουμε και τη σχετική ανάρτηση http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/03/blog-post_9734.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου