Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


27 Οκτωβρίου 2014

Και πάλι Ελληνική η Κωνσταντινούπολη …

Συζητώντας με αγαπητό φίλο πριν μερικές ημέρες μου έλεγε ότι πρέπει η Ελλάδα να κάνει τη Κωνσταντινούπολη ελληνική.

Μέγα πάθος. Μέγας πόθος. Ακατόρθωτα όμως.

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια τερατούπολη πλέον των 20.000.000 κατοίκων, η πλειονότητα των οποίων είναι εξ ανατολών και κουρδικής προέλευσης (αν δεν κάνουμε λάθος, λόγω της περιορισμένης πληροφόρησης και από ελληνικές και τουρκικές πηγές).

Λογικά λοιπόν το θηρίο αυτό ούτε κατακτάται, ούτε διαχειρίζεται με λογικό τρόπο.

Αν δούμε βέβαια τα πράγματα ποιο ψύχραιμα, Κωνσταντινούπολη για εμάς τους έλληνες είναι η παλιά Βυζαντινή πολιτεία και οι θύλακες ελληνισμού πέριξ αυτής. Κωνσταντινούπολη δεν είναι όλες οι εκτάσεις πέριξ αυτής και όλος ο όγκος των κατοίκων της.

Λογικά λοιπόν η Κωνσταντινούπολη, η δική μας Κωνσταντινούπολη πρέπει να διατηρήσει το Βυζαντινό και τον Ελληνικό χαρακτήρα, τα μνημεία, τις εστίες ελληνισμού και κυρίως το πνεύμα του Βυζαντίου και του Ελληνισμού. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με σημαντική και διαρκή παρουσία ελλήνων και φιλελλήνων.

Εγώ ως Μικρασιάτης εκ γένους, νοιώθω πάντοτε την Κωνσταντινούπολη ως κοιτίδα Ελληνισμού. Βλέποντας σε φωτογραφίες το Βόσπορο και διαβάζοντας ιστορία και ιστορίες.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά. Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε.

ΥΓ: Δείτε και το σχόλιο του 2010  http://simpleandclear.blogspot.gr/2010/10/blog-post_5977.html (υπάρχουν και άλλες σχετικές αναφορές)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου