Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Μήνυμα Μόσχας υπέρ συμφωνίας Αθήνας - Ε.Ε ...

Στη συνάντηση που θα έχει σήμερα το απόγευμα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ο κ. Αλ. Τσίπρας 
 
εστιάζεται το ενδιαφέρον, καθώς από αυτήν θα προκύψουν τα όποια απτά, σε πολιτικό τουλάχιστον επίπεδο, αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη. Πιθανότατα να δοθεί και κάποιο στίγμα όσον αφορά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους εταίρους για την επίτευξη συμφωνίας. Πάντως, χθες, από ρωσικής πλευράς για άλλη μια φορά εμφατικά επισημάνθηκε ότι δεν τίθεται θέμα παροχής οικονομικής ενίσχυσης της Μόσχας προς την Αθήνα. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στορτσάκ δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια και ότι ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται τη Ρωσία για να συζητήσει κοινά επιχειρηματικά πρότζεκτ και όχι σε αναζήτηση ρευστότητας. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι στον ρωσικό προϋπολογισμό δεν υπάρχουν κονδύλια για παροχή ενίσχυσης προς την Ελλάδα. Τέλος, τόνισε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται περισσότερο η Ελλάδα να έχει ομαλές σχέσεις με τους εταίρους της και δεν επιθυμεί να κλιμακώσει τις όποιες εντάσεις. Είναι πρόσφατες, άλλωστε, οι δημόσιες παραινέσεις της Μόσχας προς την ελληνική κυβέρνηση να βρει λύση με τους Ευρωπαίους εταίρους. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 19 Ιουνίου 2015).

Πρόκειται περί μαθήματος και ίσως φροντιστηρίου κυβερνητικής πολιτικής προς μαθητές ρέμπελους, ακάματους, σε πλήρη εφηβεία και άρνηση της πραγματικότητας. Που ωστόσο βρίσκουν το τραπέζι πάντοτε στρωμένο, καθαριότητα και φροντίδα συνεχή, κρεββάτι να κοιμηθούν και καλό χαρτζιλίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου