Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Οι βασικές πτυχές της κρίσης από τον Τίμοθι Γκάρτον Ας στο Μέγαρο Μουσικής …


Τρεις βασικές πτυχές της ευρωπαϊκής κρίσης ανέπτυξε το βράδυ της Τρίτης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Τίμοθι Γκάρτον Ας
,
καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και διεθνούς φήμης αρθρογράφος, στην ομιλία του.

Σύμφωνα με τον Γκάρτον Ας, πρωταρχικό αίτιο των σημερινών αδιεξόδων είναι «η θεμελιωδώς προβληματική αρχιτεκτονική» της Ευρωζώνης, που μετέτρεψε την ιστορία του ευρώ σε «χρονικό μίας προαναγγελθείσας κρίσης».

Ως δεύτερο αίτιο ανέφερε την «απουσία ευρωπαϊκού δήμου» (η ευρωπαϊκή δημοκρατία υπάρχει μόνο στα χαρτιά, υποστήριξε) και ως τρίτο την έλλειψη μιας πανευρωπαϊκής δημόσιας σφαίρας. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ 02.06.2015 : 23:05).

Ακόμα και με τα σύγχρονα μέσα παράλληλης μετάδοσης των μάλλον σπάνιων για την Ελλάδα διαλέξεων σημαντικών διανοητών, παντού σε όλα σχεδόν τα μήκη και τα πλάτη της χώρας, υπάρχουν πολίτες που δεν είναι δυνατόν να τις παρακολουθήσουν. Έτσι τα μηνύματα και οι ιδέες γίνονται προσιτές σε περιορισμένο αριθμό προνομιούχων ή μελετητών ή ιδιαίτερα ενδιαφερομένων ή φοιτητών.

Προτείνουμε να οργανωθεί ένα σχήμα καταγραφής των διαλέξεων (πράγμα που γίνεται προφανώς ήδη), επισήμανσης των κυρίων σημαντικών σημείων των διαλέξεων και η ανάρτησή τους σε ειδική πύλη, με σχολιασμό (ή όχι) από ειδικούς ή και πολίτες. Με το τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μια παρακαταθήκη ιδεών, απόψεων, επιχειρημάτων και αντεπιχειρημάτων διαθέσιμα στους πολίτες και στους μελετητές ανά πάσα στιγμή.

Η παρακαταθήκη αυτή θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε πολίτες σε στιγμές της ζωής τους που προβληματίζονται  και διαμορφώνουν νέες ιδέες και επιχειρήματα για τη ζωή και τις εκφάνσεις της.

Αναμένουμε και σχολιασμό από άλλους πολίτες και κυρίως την υλοποίηση της ιδέας αυτής, ίσως με πρωτοβουλία ενός τμήματος μέσων επικοινωνίας ελληνικού ΑΕΙ.

Ή στα πλαίσια της παλιότερης προτάσεώς μας περί Δημόσιας Κοινωνικής Ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου