Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


25 Ιουνίου 2015

Ανώτατοι δικαστές χωρίς λογική και φιλότιμο …


Διαβάσαμε το άρθρο του κ. ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ «Ανορθολογισμοί Επικρατείας», στη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , 21.06.2015 : 18:32) και φρίξαμε.

Δεν είναι δυνατόν το ΣτΕ να εκδίδει αποφάσεις που επισύρουν χλευαστικά σχόλια δημοσιογράφων, 
 
Ιδού ένα δείγμα:
«… Κ​​άποτε το Συμβούλιο της Επικρατείας ήταν μια όαση ορθολογισμού στη χώρα. Οι αποφάσεις του –είτε συμφωνούσε κάποιος είτε διαφωνούσε– είχαν εσωτερική συνοχή. Δεν ήταν αερολογίες σαν εκείνες που εκστόμιζαν οι πολιτικοί. Αποτελούσαν σοβαρά νομικά κείμενα, με αρχή, μέση και συμπέρασμα. Εξ ου και ο σεβασμός στο δικαστήριο που δημιούργησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1929.

Σε μια χώρα όμως όπου κατέρρευσε ο ορθός λόγος, δεν θα έπρεπε να περιμένει κανείς ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα έμενε αμόλυντο. Το πρόβλημα με την τελευταία απόφαση της ολομέλειας, που θεωρεί αντισυνταγματικές τις περικοπές συντάξεων (μόνο όσες είναι άνω των 1.000 ευρώ), δεν είναι ότι ανακάλυψε το «λεφτόδενδρο» από το οποίο οι δικαστές φίλεψαν πρώτα τον εαυτό τους και μετά όσους επισκέπτονταν το ΣτΕ. Είναι ότι η απόφασή τους δεν έχει καμιά λογική συνοχή …».

Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγμα ατιμωρητί εν έτει 2015. Δεν είναι δυνατόν οι «ανέγγιχτοι» κύριοι αυτοί με τα γουνάκια, τις παχυλές αμοιβές, τις χρυσοφόρες διαιτησίες και το  ακαταλόγιστο να καταδυναστεύουν την πολιτική ζωή της χώρας.

Η απόφαση αυτή δεν αντέχει σε καμιά λογική. Πόσο δε μάλλον στην απλή καθημερινή λογική των σκληρά εργαζόμενων και παράλογα φορολογούμενων πολιτών που αγωνίζονται καθημερινά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να τα κάνουν καλούς πολίτες.

Αίσχος. Αίσχος και πάλι αίσχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου