Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Και η Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., ζητεί η Μέρκελ …


«Και η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», σε ό,τι αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αυτήν τη στιγμή δεν είναι εξασφαλισμένη, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ζήτησε την επείγουσα εντατικοποίηση του διαλόγου με την Τουρκία.
 
«Όλα τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. πρέπει να συμμετάσχουν στην υποδοχή προσφύγων. Αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο της Γερμανίας, αλλά όλων των κρατών - μελών. Σε αυτή την αποστολή ανήκει και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και η προστασία (της περιοχής) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή σήμερα δεν είναι εξασφαλισμένη», δήλωσε η κ. Μέρκελ, μιλώντας σε συνάντηση του κόμματός της με θέμα την ψηφιοποίηση.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι στη Γερμανία μπορούν να μείνουν μόνο οι μετανάστες που έχουν ανάγκη προστασίας, επειδή διαφεύγουν από πόλεμο ή πολιτικές διώξεις.

«Εκείνοι που δεν έχουν ανάγκη προστασίας, εκείνοι που έρχονται για οικονομικούς λόγους -όσο κατανοητοί και αν είναι αυτοί- δεν μπορούν να έχουν προοπτική να μείνουν σε εμάς. Και πρέπει να το πούμε καθαρά αν δεν μπορούμε να αναλάβουμε την απαραίτητη προστασία όσων το χρειάζονται», τόνισε η καγκελάριος.

Η κ. Μέρκελ υπεραμύνθηκε ακόμη της πολιτικής που ασκεί στην προσφυγική κρίση, απορρίπτοντας έμμεσα την κριτική των κυβερνητικών της εταίρων Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που την κατηγόρησαν για αφελή και επικίνδυνη στρατηγική. «Η Γερμανία έκανε το σωστό και ανέλαβε την ευθύνη της», δήλωσε. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:18:52, Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015 18:50).

Μάλλον πρόκειται για μαθήματα μεταναστευτικής πολιτικής. Καλά επεξεργασμένα. Σοβαρά και λογικά.

Απευθύνονται στην Ελλάδα και κυρίως στην εκπληκτική και αλήστου μνήμης 7-μηνήτικη κυβέρνηση του θαυμάσιου πρώην πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, που δεν ήξερε τι της γινότανε; Που δεν ήθελε να σκεφτεί; Που είχε κρυφές ατζέντες; Που είχε ανίκανους επιτελείς; Που ήθελε να γίνει εχθρός με όλους τους συμμάχους της; Που ήθελε να μεταβάλλει τη σύνθεση του ελληνικού πληθυσμού; Που ήθελε να μετασχηματιστούν σε δημόσια αποχωρητήρια όλοι οι δημόσιοι χώροι;

Κανείς δεν ξέρει. Άλλωστε άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Καιρός όμως είναι να σοβαρευτούμε και να γίνουμε μια κανονική χώρα.

Τα πρώτα δείγματα της υπηρεσιακής κυβερνήσεως είναι ενθαρρυντικά, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα.

Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να ξαναγίνει μια λογική, προοδευτική, αξιόπιστη και αποτελεσματική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου