Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Στο εδώλιο έξι άτομα για την υπόθεση Καρούζου …


Συγκεκριμένα με το υπ. αριθμ. 1372/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών  παραπέμπονται να δικαστούν ο μεγαλοκατασκευαστής  και έγκλειστος στις φυλακές, Ιωάννης  Καρούζος, η πρώην σύζυγός του, Ρεβέκα Σκαφτούρα, και άλλα τέσσερα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ο Ιωάννης Καρούζος (Δ) είχε συλληφθεί στις 30 Δεκεμβρίου του 2012.
 
Κατά περίπτωση  τα αδικήματα που τους αποδίδονται είναι: νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και  έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, που υιοθετεί πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο Ι. Καρούζος και η Ρεβέκα Σκαφτούρα χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να ξεπλύνουν βρόμικο χρήμα, προερχόμενο κυρίως από φοροδιαφυγή.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται για το αδίκημα της απιστίας τα μέλη των επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια  και  οι Ιωάννης Καρούζος, Ρεβέκα Σκαφτούρα και η μητέρα της, για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 10 Σεπτεμβρίου 2015).

Έξοχα.

Αλλά γεννώνται ορισμένα ερωτηματικά:
  1. Πως μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του ο κ. Καρούζος και να μην έχει συστήσει εγκληματική οργάνωση
  2. Πως είναι  δυνατόν να διαπράττει τόσα αδικήματα και οι θαυμάσιοι υπάλληλοι των τράπεζων να του χορηγούν δάνεια τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες;
  3. Βρίσκεται πράγματι στις φυλακές ο κ. Καρούζος και η κα Σκαφτούρου από τη σύλληψή τους στις 30 Δεκεμβρίου του 2012;
Θα μου πείτε λεπτομέρειες.

Εδώ ο βαρόνος της κοκαΐνης κ. Αλ. Αγγελόπουλος είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια κάθειρξη, που το 2011 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά «έσπασε» τα ισόβια, επιβάλλοντάς του κάθειρξη 22 ετών, με το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από 11 έτη φυλάκισης βάσει του πρόσφατου  νόμου Παρασκευόπουλου, υπουργού της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Άρα τίποτε δεν χάθηκε για τον κ. Καρούζο. Η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου