Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Η αξιοσύνη τους κορώνα μας …

Δεν συνεννοήθηκαν ούτε στο ρουσφέτι...
Ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς και ο κ. Τάσος Κουράκης

 
έσπευσαν, με δύο ξεχωριστές αποφάσεις τους, να αποσπάσουν την ίδια καθηγήτρια σε δύο διαφορετικές θέσεις. Για το θέμα έχει γίνει σούσουρο μεταξύ των υπαλλήλων στο υπουργείο Παιδείας αλλά και μεταξύ των εκπαιδευτικών: όλοι μιλούν για ρουσφέτια στα οποία... εκπαιδεύεται «η πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας». Η κριτική κατά των Μπαλτά-Κουράκη έχει δύο όψεις: Παρόλο που τα κενά στα σχολεία θα προσεγγίσουν τις 25.000, κάποιοι εκπαιδευτικοί χωρίς διαφανή κριτήρια παίρνουν απόσπαση και προηγούνται άλλων που διεκδικούν απόσπαση μέσω μοριοδότησης. Ειδικότερα, λίγο πριν παραδώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς και ο αναπληρωτής του Τάσος Κουράκης έσπευσαν να αποσπάσουν την ίδια καθηγήτρια. Την περασμένη Τετάρτη 26 Αυγούστου, με απόφασή του ο κ. Μπαλτάς ενέκρινε την απόσπαση της καθηγήτριας σε Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο πρωτεύουσας νομού της Κεντρικής Ελλάδας. Η απόσπαση περιλαμβάνεται στις 41 αποσπάσεις που έγιναν εκείνη την ημέρα σε εννέα Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια-Γυμνάσια της χώρας.


Μία ημέρα αργότερα, στις 27 Αυγούστου, ο κ. Τάσος Κουράκης απέσπασε την ίδια εκπαιδευτικό σε τμήμα ΤΕΙ το οποίο έχει έδρα στην ίδια πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Η απόσπαση περιλαμβάνεται στην απόφαση, βάσει της οποίας πραγματοποιήθηκαν 125 αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα. Οι δύο υπουργικές αποφάσεις είναι αναρτημένες στη Διαύγεια. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ 13:06, 1η Σεπτεμβρίου 2015).


Άξιοι.  

Οι γίγαντες της εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Το ΠΑΝΘΕΟΝ τους περιμένει με ανοιχτάς αγκάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου