Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Αμερικανός συνταγματάρχης προτείνει λύσεις για τη διαφύλαξη των αρχαίων από το ΙΚ …


«Η Δύση πρέπει να αναπτύξει τις δυνάμεις της για την προστασία των αρχαιολογικών χώρων στη Μέση Ανατολή από τους εξτρεμιστές, όπως είναι η ομάδα του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε ένας πρώην συνταγματάρχης των Αμερικανών Πεζοναυτών, για τις καταστροφές αρχαίων μνημείων και χώρων από το ΙΚ.
  
Ο συνταγματάρχης Μάθιου Μπογδάνος, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας σχετικά με τη λεηλασία του Εθνικού Μουσείου του Ιράκ στη Βαγδάτη το 2003, δήλωσε στο Associated Press ότι δυτικές δυνάμεις θα πρέπει να εκπαιδεύσουν τους ντόπιους προκειμένου να αναλάβουν την προστασία των τόπων τους. Μάλιστα, επέκρινε τα Ηνωμένα Έθνη και το ΝΑΤΟ λέγοντας πως δεν έχουν προβεί σε απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατεύσουν περιοχές όπως η αρχαία συριακή πόλη της Παλμύρας.

«Φυσικά και υπάρχει ο κίνδυνος», τόνισε από την Ιερουσαλήμ ο Μ. Μπόγδανος, προσθέτοντας ότι «οι κίνδυνοι της παραλείψεως είναι πολύ χειρότεροι: Θα σημάνουν περισσότερα χρήματα για τους τρομοκράτες και απώλεια των αποδείξεων για εποχές που μας φανερώνουν στοιχεία ακόμα και για το ξεκίνημα της ανθρωπότητας».

Η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία κατέχει περίπου το ένα τρίτο του Ιράκ και της Συρίας, υποστηρίζει ότι καταστρέφει τα αρχαία λείψανα επειδή προωθούν την ειδωλολατρία. Πολλοί ωστόσο πιστεύουν πως οι άνδρες του πουλάνε τα αρχαία προκειμένου η οργάνωση να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία τρόμου της. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΚΟΣΜΟΣ 02.09.2015 : 22:17).

Πολύ σωστή και ενδιαφέρουσα πρόταση.

Αλήθεια η ελληνική διπλωματία και η ελληνική αρχαιολογική ηγεσία ασχολείται με το θέμα αυτό; Έχει κάποιο σχέδιο για την προστασία των αρχαίων ελληνικών μνημείων από τυχόν παρόμοιες απειλές; Έχει σχεδιάσει κάποια προσέγγιση με άλλες χώρες που έχουν αρχαίους πολιτισμούς για τη διαμόρφωση ενός πλέγματος προστασίας;

Ή όλοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου