Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Διασώστες ΕΚΑΒ κατά της στελέχωσης ασθενοφόρων με πυροσβέστες και προσωπικό ΟΤΑ …

× Αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά κατά της στελέχωσης των ασθενοφόρων με προσωπικό των ΟΤΑ και της Πυροσβεστικής που κατέχει δίπλωμα οδήγησης δημόσιου οχήματος, εμφανίζονται διασώστες του ΕΚΑΒ και πυροσβέστες που κάνουν λόγο για υποβάθμιση τόσο του πραγματικού έργου του πυροσβεστικού σώματος όσο και του ΕΚΑΒ. 

Τη δυνατότητα για να οδηγούν ασθενοφόρα Κέντρων Υγείας πυροσβέστες και υπάλληλοι των δήμων και των περιφερειών έδωσε ο νόμος 4368/2016, περιορίζοντας ωστόσο το πεδίο εφαρμογής της σχετικής διάταξης στα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας και θέτοντας την προϋπόθεση η διακομιδή να γίνεται με συνοδεία υγειονομικού προσωπικού και να έχει προηγηθεί ταχύρυθμη εκπαίδευση των οδηγών σε βασικές πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, με πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του Κέντρου επεκτείνεται η δυνατότητα αυτή και στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 14 Ιουνίου 2016).

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς υπερίσχυσε στα μυαλά των αρμοδίων για τις προβλέψεις του Νόμου.

Θυμάμαι όμως ότι το θέμα της διάθεσης ασθενοφόρου για τη μεταφορά ασθενών ή τραυματιών (το πλέον ήψεσύνηθες) στα νησιά του Αιγαίου (κυρίως) όπου προσπαθούσαμε να δρομολογήσουμε υπηρεσίες Τηλεϊατρικής τη δεκαετία του 1990, προσέκρουες στην ανάγκη να προσληφθούν 4 οδηγοί, προκειμένου να καλύπτουν όλο το 24-ωρο και τις άδειες ή απουσίες ασθένειας των οδηγών, ακόμα και αν υπήρχαν διαθέσιμα τα αυτοκίνητα.

Φυσικά επειδή ποτέ δεν υπήρχαν τα ειδικά πληρώματα, οι ασθενείς και οι τραυματίες μεταφέρονταν με ιδιωτικά αυτοκίνητα ή ταξί, χωρίς τα άτομα που προέβαιναν στη διακομιδή να διαθέτουν οποιαδήποτε ειδική γνώση. Αλλά αυτό δεν πείραζε κανένα και ιδιαίτερα τους συνδικαλιστές που απλά απαιτούσαν, όπως και σήμερα, προσλήψεις συνδικαλιστών και ας πεθαίνουν οι άνθρωποι στους δρόμους και πάνε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι.

Η λύση που είχαμε καταλήξει ήταν να εκπαιδεύονται κάτοικοι των νησιών, με επαγγελματικά διπλώματα οδήγησης προκειμένου να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες. Προφανώς οι άνθρωποι αυτοί θα εκπαιδεύονταν και σε παροχή πρώτων βοηθειών και σε άλλες γνώσεις απαραίτητες για την αντιμετώπιση με το καλλίτερο δυνατό τρόπο των αναγκών διακομιδής.

Η χώρα δεν θέλει να προχωρήσει μπροστά. Το μόνον που έχει επικρατήσει είναι τα παράλογα αιτήματα των συνδικαλιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου