Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


3 Ιουνίου 2016

Για να αξίζει να είσαι μέλος της Ε.Ε., πρέπει ...

Διαβάσαμε με ενδιαφέρον το άρθρο με τον προαναφερθέντα τίτλο, στη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, 29 Μαίου 2016 : 20:34).

«… Ο Σάιμον Νίξον, αρθρογράφος ευρωπαϊκών θεμάτων της Wall Street Journal,



ασχολήθηκε εκτεταμένα με την ελληνική υπόθεση το πρώτο εξάμηνο του 2015, όντας ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές της «γενναίας διαπραγμάτευσης» του Γ. Βαρουφάκη. Κατά την ίδια περίοδο φέτος, ο Βρετανός αναλυτής έχει εστιάσει στην κρίση νομιμοποίησης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος όπως εκφράζεται στη δική του χώρα, ενόψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. σε λιγότερο από ένα μήνα …».


Το άρθρο έφερε στο νου μας τα πρώτα χρόνια της ένταξης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επειδή υπήρξαμε εκπρόσωπος της χώρας σε πολλές επιτροπές που σχετίζονταν με την ανάπτυξη της Έρευνας και της Τεχνολογίας, θυμηθήκαμε την υπερηφάνεια και τις ευθύνες που νοιώθαμε, συμμετέχοντας ως ισότιμοι με χώρες κολοσσούς όπως η Γερμανία, το ΗΒ, η Γαλλία, η Ιταλία και να μετρά η άποψή μας, οι θέσεις μας και οι προτάσεις μας εξ ίσου με εκείνες των άλλων χωρών.

Και τα καταφέρναμε πολύ καλά. Και οι ελληνικές επιτυχίες ήταν πολλές και σημαντικές.

Διερωτόμαστε τι υπάρχει σήμερα από το κλίμα εκείνων των χρόνων και πόση σημασία δίδεται σήμερα στους εκπροσώπους της Ελλάδος και πόσο σοβαρά λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις των εκπροσώπων μας και οι τυχόν προτάσεις μας.

Έχουμε την εντύπωση ότι η σημερινή παρουσία της Ελλάδος είναι ισχνή, παραπαίουσα, ανερμάτιστη, χωρίς κατεύθυνση, αδιάφορη, μάλλον ψόφια.

Μακάρι να κάνουμε λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου