Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Με το ποδήλατο στην Αθήνα και στα πέριξ …

Διαβάσαμε το άρθρο του κ. ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ «Aθήνα και ποδήλατο, μια σχέση που θέλει φροντίδα» στη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΗ, 24.09.2016, 16:14).

Ας σκεφτούμε όλοι πόσο πιο όμορφη θα ήταν η ζωή μας με χιλιάδες αυτοκίνητα λιγότερα να κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας.
Συμφωνούμε.

Μας προξενεί όμως εντύπωση ότι κανένας από όσους απευθυνθήκαμε (ΥΠΠΟ, Αστυνομία, δήμος Αθηναίων, δήμος Κηφισιάς, ΕΜΠ και στο συγγραφέα) δεν βρήκε ενδιαφέρουσα την πρότασή μας για τους «ποδηλατοδρόμους της Κυριακής» (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/06/blog-post_3372.html ).

Το μέγα πρόβλημα της Ελλάδος είναι ότι οι πολίτες δεν έχουν οντότητα και όλοι οι αρμόδιοι τους περιφρονούν ως υποζύγια και σκουλήκια. Απαξιούν προφανώς να τους δώσουν ευκαιρίες να αναπτύξουν τις προτάσεις τους και να συμμετάσχουν στην εξέλιξη και την πρόοδο της πόλης των και της κοινωνίας.

Ίσως ύστερα από χρόνια κάποιος θα αντιγράψει τις παλιές προτάσεις, θα τις εμφανίσει ως δικές του και αν έχει κομματική κάλυψη ή σχέσεις με το σύστημα και τους διαπλεκόμενους, θα παρουσιαστεί ως καινοτόμος.

Που είσαι Σκανδιναβία;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου