Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Παγκόσμια πατέντα διακυβέρνησης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ή δώσε και μένα μπάρμπα …

Αντιδράσεις για τους ερευνητές που γίνονται λέκτορες


Ερωτήματα προκάλεσε ρύθμιση την οποία κατέθεσε τελευταία στιγμή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε εκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Με αυτήν, μπορούν να ενταχθούν σε προσωποπαγείς θέσεις μελών ΔΕΠ (δηλαδή, χωρίς ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο, που έχει τα ακαδημαϊκά προσόντα για τη θέση) άτομα που κατέχουν σήμερα θέση επιστημονικού, ερευνητικού και διδακτικού προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΔΙΠ, αντιστοίχως) σε ΑΕΙ/ΤΕΙ. Ανάλογη ρύθμιση είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Μάιο, αλλά απεσύρθη.

Σύμφωνα με την καταγγελία του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά, «ο κ. Φίλης επανέφερε ως “νομοτεχνική βελτίωση” της τελευταίας στιγμής σε εκπρόθεσμη τροπολογία και περιέγραψε παραπλανητικά το περιεχόμενό της στην Ολομέλεια (από τα πρακτικά τα λόγια του: “Η δεύτερη, νομοτεχνική, αφορά τη γνωστή ρύθμιση –μπήκε σε παλαιότερες συνεδριάσεις το θέμα– για τους καθηγητές, τους υπηρετούντες λέκτορες των ΑΕΙ και τους καθηγητές εφαρμογών των ΤΕΙ”). Συνεπώς, είτε δεν ήξερε τι περιείχε είτε ήξερε και σκοπίμως το έκρυψε. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ούτε καν συνεννοήθηκε με την κ. Αναγνωστοπούλου, προκειμένου, ως καθ’ ύλην αρμόδια, να εξηγήσει τη “νομοτεχνική βελτίωση” … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,
ΕΛΛΑΔΑ 11:09, 2 Σεπτεμβρίου 2016).


Νέα ήθη. Νέες πρακτικές. Νέοι κανόνες.

Το υπουργείο νομοθετεί όπως γουστάρει και τα πανεπιστήμια και οι κκ. καθηγητές καλούνται να εφαρμόσουν χωρίς διαμαρτυρίες - παρακαλούμε - τις αποφάσεις του ινστρούχτορα υπουργού.

Και το πόπολο συμφωνεί και επικυρώνει τις αποφάσεις.Τέτοιες ευκαιρίες δεν εμπαίζονται συχνά, άλλωστε

Φυσικά τα πανεπιστήμια διακρίνονται πλέον σε όλη την υφήλιο για τα επιτεύγματά τους, τους διορισμένους καθηγητές όπως επί χούντας, και τους αιώνιους φοιτητές.

Αιωνία η μνήμη, αξιομακάριστοι καινοτόμοι πλούσιοι καπιταλιστές κομμουνιστές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου