Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Για ποια κοινά ευρωπαϊκά σύνορα μιλάει η Γερμανία και οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι μας …

Έξι καταδιωκτικά υποβρύχια δίνει η Γερμανία στην Τουρκία
© www.cnn.gr Κόσμος
«H εταιρεία ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) θα παραδώσει έξι καταδιωκτικά υποβρύχια στην Άγκυρατα οποία κατασκευάστηκαν από κοινού με μια τουρκική εταιρεία», σύμφωνα με είδηση την οποία μετέδωσε το Δελτίο Ειδήσεων (Tagesschau) του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD. (Το 2009 η γερμανική κυβέρνηση είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για την παραγωγή υποβρυχίων για το τουρκικό ναυτικό).

Αυτό προκύπτει από τη γραπτή απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχετική επερώτηση του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), η οποία βρίσκεται στη διάθεση του ΑRD (Tagesschau). Σύμφωνα με αυτή, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε εκδώσει άδεια κατασκευής για τα υποβρύχια της κλάσης 214. Το 2011 η Γερμανία ανέλαβε επίσης εξαγωγικές εγγυήσεις συνολικού ύψους σχεδόν 2,5 δισεκατ. Ευρώ … (CNN.gr, 8 Μαΐου 2018).

Δυστυχώς εμείς ακόμα υψιπετούμε και νομίζουμε ότι όλοι εμφορούνται από ιδεαλισμό, καλές προθέσεις και πίστη στις συμφωνίες και ιδανικά μιας ενωμένης, ειρηνικής και ανθρώπινης Ευρώπης.

Μάλλον τα χρήματα είναι ο μόνος φάρος που καθοδηγεί τις κινήσεις τους και πρέπει να προσέχουμε τα οπίσθιά μας, μια και οι καλοί μας φίλοι οι Τούρκοι αρέσκονται τους οθωμανικούς διάλογους και προσεγγίσεις. Και βέβαια με την ενθάρρυνση των Γερμανών. Ανέκαθεν.

Κάποτε πρέπει να βάλουμε μυαλό και να καταλάβουμε ως λαός, ως πολίτες, ως έθνος, ότι χωρίς οικονομική ισχύ δεν θα δούμε ποτέ προκοπή και τα εθνικά μας θέματα θα είναι  για τα πανηγύρια και δεκάρικους λόγους σε επετείους μνημόσυνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου