Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


18 Μαΐου 2018

Χριστόφορος Πισσαρίδης στην «Κ»: Ένας νέος κόσμος είναι ήδη εδώ …

Την περασμένη Τρίτη συνάντησα τον καθηγητή του LSE κ. Πισσαρίδη,

Χριστόφορος Πισσαρίδης: Στην Κύπρο υπάρχει η μνήμη της εισβολής, είναι λίγο δύσκολο να διολισθαίνεις σε διχασμό για την πολιτική.

ευγενικό και χαμογελαστό, στο εστιατόριο του έκτου ορόφου του ξενοδοχείου Saint George Lycabettus της Αθήνας, απ’ όπου αντικρίζει κανείς ολόκληρη την πόλη ώς το Φάληρο και τη θάλασσα. Η Αθήνα κατέχει σήμερα το αρνητικό ρεκόρ του μητροπολιτικού συγκροτήματος με την υψηλότερη ανεργία στην Ευρωζώνη (21,5%). Η ειδυλλιακή εικόνα της πρωτεύουσας από τα roof gardens των καλών ξενοδοχείων κρύβει πολλές ιστορίες ανασφάλειας και απόγνωσης. Τι θα μπορούσε να αλλάξει το κλίμα; «Οι επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες, στην εκπαίδευση και στην ενίσχυση της παραγωγικότητας» είναι η απάντηση του κ. Πισσαρίδη. «Η Σουηδία αφιερώνει το 4% του ΑΕΠ σε έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει ικανοποιητική ανάπτυξη και χαμηλή ανεργία, ενώ μέσα από πολιτικές αναδιανομής διαμορφώνει τους όρους για μια κοινωνία με υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, διά βίου μάθηση, κοινωνικές υπηρεσίες, υγεία και πρόνοια» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, 14.05.2018 : 21:58).
Δεν είναι  αυτός ο τίτλος της συνέντευξης του νέου ακαδημαϊκού και νομπελίστα καθηγητή Πισσαρίδη. Αλλά δική μας επισήμανση.

Το θέμα είναι να διαβαστεί από τους νέους ανθρώπους και να προσπαθήσουν να το κατανοήσουν, μια και η ελληνική ηγεσία και οι πνευματικοί ταγοί (τουλάχιστον οι περισσότεροι) συνεχίζουν να πίνουν το καφέ τους και να καπνίζουν αρειμανίως στις καφετέριες, χωρίς να τους απασχολεί το μέλλον.

Σημαντική είναι  η επισήμανση για τον τομέα της Υγείας. Δυστυχώς το δίδυμο της επιτυχίας στην ηγεσία του υπουργείου, δεν είναι σε θέση ούτε καν να ασχοληθεί με το θέμα, πόσω μάλλον δε να δρομολογήσει εξελίξεις και να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της Ε&Τ και της καινοτομίας στον τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου