Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Καταδικάστηκαν και οι τρεις κατηγορούμενοι της επίθεσης στον Γ. Μπουτάρη …


Ένοχους έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους τρεις κατηγορούμενους για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Το δικαστήριο τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 14 μηνών τον έναν από τους δύο 20χρονους και τον 36χρονο ομογενή ενώ ο δεύτερος 20χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών.
Το δικαστήριο ανέβαλε την επιβληθείσα ποινή για τους δύο 20χρονους επί τριετία ενώ για τον 36χρονο τη μετέτρεψε προς 5 ευρώ τη μέρα καθώς δεν συνέντρεχαν οι προϋποθέσεις για την αναστολή της ποινής.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, κατά την αναγγελία της απόφασης, δέχθηκε ότι επρόκειτο «περί οργανωμένης επίθεσης σε βάρος του δημάχου», θέση την οποία διατύπωσε η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της. Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα οι απολογίες των τριών συλληφθέντων που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 23 Μαΐου 2018).

Παρατηρήσεις:

·         Ποινές πολύ μικρές για τη σημασία και τη βαρύτητα του προστατικού, εφόσον μάλιστα το δικαστήριο δέχτηκε την οργανωμένη επίθεση.

·         Αναζητήθηκε το ποιος οργάνωσε την εγκληματική ενέργεια και ποιος έδωσε τις εντολές;

·         Στις κατηγορίες έπρεπε να περιλαμβάνεται και «επικίνδυνες σωματικές βλάβες, με ανθρωποκτόνο πρόθεση» ή ανάλογο, δεδομένη της κατάσταση της υγείας και της ηλικίας του κ. δήμαρχου

·         Διερευνήθηκε αν πληρώθηκαν οι καταδικασθέντες για τις υπηρεσίες τους;

·         Ο ομογενής ήταν σεσημασμένος, Γιατί δόθηκε η δυνατότητα εξαγοράς ολοκλήρου της ποινής;

·         Γιατί δεν καταδικάστηκαν σε αποζημίωση του παθόντα;

·         Γιατί δεν καταδικάστηκαν σε κοινωνική εργασία;

Και άλλες πολλές απορίες που τελικά δεν αποκαλύπτουν τίποτε και κανένα από τα παράνομα και επικίνδυνα κυκλώματα που λειτουργούν ανενόχλητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου