Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Η κατρακύλα της δημόσιας και πολιτικής ζωής στην Ελλάδα …

Τι μπορεί να πει κανείς για τα προϊόντα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας που συνωστίζονται καθημερινώς στα κωλοκάναλα και βγάζουν τα απωθημένα τους.

Με λόγο προκάτ, άχρηστο, κοινότυπο, ακατάλληλο, τυποποιημένο, αγροίκο, αστοιχείωτο, γραμμένο από άλλους, περιφέρουν τις θλιβερές υπάρξεις τους, προσδοκώντας ψήγματα δημοσιότητας και επαίνους θεατών απρόσωπων, απόντων και τεθλιμμένων έως θανάτου.

Απόντες οι ποιητές, οι καλλιτέχνες, οι δημιουργοί, οι νέοι, οι επιτυχημένοι, οι σοβαροί, οι επιστήμονες με περγαμηνές, πλην στρατευμένων, επιλεγμένων και πουλημένων στη δημοσιότητα, προφανώς για να αντισταθμίσουν την ανικανότητα και να αποσιωπήσουν τις μάχες τους εναντίον της αξιολόγηση, της υπευθυνότητας, της δεοντολογίας, του όρκου των.

Και οι πολίτες;

Πρέπει να απαιτήσουμε συμμετοχή στη δημόσια διοίκηση και να επιβάλλουμε κριτήρια αριστείας, αποτελεσματικότητας, λογοδοσίας, ικανότητας, απολογισμού. Και αυτά καθημερινώς και όχι κάθε τετραετία ή όποτε αποφασίσει το σύστημα ερήμην μας και ερήμην της λογικής.

Όπως για παράδειγμα η πρόκληση εκλογών από τον αρχομανή Μεγαλέξαντρο και το συνάφι του, που μετακόμισε από το ΠΑΣΟΚ μαζικά προς εξασφάλιση νέων προνομίων και αποφυγή περιπετειών ακόμα και ποινικού χαρακτήρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου