Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


16 Ιανουαρίου 2015

Για απάνθρωπη μεταχείριση παράτυπων μεταναστών καταδικάστηκε η Ελλάδα …

Για απάνθρωπη μεταχείριση 14 παράτυπων μεταναστών από το Ιράν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Αίγυπτο, την Νιγηρία και την Κίνα καταδίκασε την Ελλάδα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 Κατά την εκδίκαση της προσφυγής Mahammad και άλλοι κατά Ελλάδος διαπιστώθηκε παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης που απαγορεύει την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κρατουμένων καθώς και για παραβίαση του δικαιώματος για ταχεία επανεξέταση της νομιμότητας της κράτησης.

Η υπόθεση αφορούσε την προσφυγή δεκατεσσάρων υπηκόων από το Ιράν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Αίγυπτο, την Νιγηρία και την Κίνα, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος από την περιοχή του Έβρου, χωρίς να έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι προσφεύγοντες υπέβαλαν αίτηση παροχής ασύλου στις αρχές, οι οποίες δεν έγιναν δεκτές και στις 22 Φεβρουαρίου 2012, υπέβαλαν καταγγελίες, τόσο για τις συνθήκες κράτησής τους, όσο και για την συνέχιση της κράτησης τους, εν αναμονή της απέλασης τους.

Στις 2 Μαρτίου 2012, η πρόεδρος του διοικητικού δικαστηρίου της Αλεξανδρούπολης, απέρριψε τις καταγγελίες ως αβάσιμες και ακολούθως προσέφυγαν στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που σήμερα, δικαίωσε τους προσφεύγοντες, καταδικάζοντας την Ελλάδα για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κρατουμένων και για παραβίαση του δικαιώματος ταχείας επανεξέτασης της νομιμότητας κράτησης.

Με την απόφασή του, το Δικαστήριο υποχρεώνει την Ελλάδα να καταβάλει, ως δίκαιη ικανοποίηση, από 8.000 ευρώ σε 11 από τους προσφεύγοντες και από 5.000 ευρώ, για ηθική βλάβη, σε δύο ακόμη από τους προσφεύγοντες, καθώς και να πληρώσει 2.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα και δαπάνες. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:14:17, Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 14:15).

Αυτό είναι δικαιοσύνη. Αυτό είναι ο νομικός πολιτισμός.

Οι παράνομοι έχουν δικαιώματα ενώ προφανώς δεν έχουν κανένα δικαίωμα οι πολίτες της χώρας που λέγεται Ελλάς.

Οι λαθρομετανάστες γνωρίζουν όλα τα δικαιώματά τους, έχουν απεριόριστες προφανώς νομικές συμβουλές και υποστήριξη, ενώ οι πολίτες της Ελλάδας έχουν μόνον την υποχρέωση να ικανοποιούν αυθωρεί και παραχρήμα, τους λαθρομετανάστες σε όλες τους τις απαιτήσεις.

Δεν φαίνεται το σεβαστό δικαστήριο να εξέτασε αν η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες ικανοποίησης των υποχρεώσεών της στους πολίτες της, εκ των οποίων υπάρχουν 1.300.000 άνεργοι, συντηρείται η ίδια με δανεικά από τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και πρέπει να επιστρέψει άμεσα τεράστια ποσά.

Απαιτούμε πλήρεις εξηγήσεις από τους αρμοδίους και να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν τους λαθρομετανάστες και τους υποστηριχτές τους.

Ταυτόχρονα η Ελλάδα πρέπει να προσβάλλει σε όλα τα διεθνή φόρα τις παράλογες αποφάσεις των δικαστηρίων, να δηλώσει δημοσίως ότι δεν είναι σε θέση να περιθάλψει κανένα λαθρομετανάστη και να καταγγείλει τη Τουρκία ως χώρα προώθησης λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου