Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Αερολογίες, αρλούμπες, κομματικές καντρίλιες και πραγματικότητα …

Χθες η Ελλάδα και κυρίως οι Έλληνες πολίτες πήραν μια επίσημη γεύση του συσσωματώματος που λέγετε ΣΥΡΙΖΑ, με τη μορφή λεοντής κυβέρνησης υπό σχηματισμό.

Ας προσέξουμε ότι δεν υπάρχει ακόμα επίσημα κυβέρνηση, αφού δεν έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και δεν έχουν ακόμα διαβαστεί οι προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού.

Επιδείξεις κομματικών γραμμών, αντριλίκια, απειλές, αυξήσεις σε όλους, προσλήψεις και της κουτσής Μαρίας, επιδόματα σε ανθρώπους και οικογένειες χωρίς να γνωρίζουν πως θα εντοπιστούν όσοι έχουν ανάγκη και όσοι δικαιούνται κοινωνικής στήριξης, ανοίγματα στους αιώνιους φοιτητές ακόμα και τεθνεώτες, ωραία λόγια με μεγάλες δόσεις λαϊκισμού, διορθωτικές δηλώσεις μετά τις καταστροφικές παρεμβάσεις στο χρηματιστήριο. Σιωπή του πρωθυπουργού, αλλά πατρικές συστάσεις και πατριωτικά λόγια για αυτοπεριορισμούς ποιο νωρίς, που αμέσως παραβιάστηκαν και άλλα πολλά.

Φαίνεται ότι εκτός του κ. Βαρουφάκη κανείς από τους κκ. υπουργούς δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι άλλο κόμμα και άλλο κυβέρνηση.

Το χθεσινό θέαμα και τα κομπλιμέντα εκατέρωθεν στις τελετές παραδόσεως-παραλαβής δεν μπόρεσαν να κάνουν έστω και επ’ ολίγον τους ΄Έλληνες πολίτες κατά τι περισσότερο αισιόδοξους για το μέλλον και να τους καθησυχάσουν ότι η χώρα θα προχωρήσει ειρηνικά και θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου