Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Ένα (1) € επί πλέον το μήνα ανά νοικοκυριό …

Ξέρω. Ξέρω. Μόλις ακούσουν οι Έλληνες για αύξηση αμέσως βγάζουν τα μαχαίρια και είναι έτοιμοι να σκοτώσουν. Έχοντας επί πλέον τη βεβαιότητα ότι κανείς δεν θα τους σταματήσει, ούτε θα τους ενοχλήσει ούτε θα τους παραπέμψει στη δικαιοσύνη. Η οποία άλλωστε αργεί καθημερινώς (το γνωστό επιστρέφω αμέσως).

Ας πούμε ότι οι Έλληνες συμφωνούν σε αύξηση των δημοτικών τελών κατά 1 € μηνιαίως. Μια πόλις των 40.000 κατοίκων για παράδειγμα, θα έχει περίπου 15.000 νοικοκυριά. Αν καταβάλλουν 1 € το μήνα ο δήμος θα συγκεντρώνει 15.000 €. Αυτό αντιστοιχεί σε μηνιαία απασχόληση 15 – 20 ατόμων, πλήρους απασχόλησης ή διπλάσιου αριθμού μερικής απασχόλησης, 4 ωρών ας πούμε. Οι εργαζόμενοι αυτοί μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες καθαριότητας, φροντίδας του πρασίνου, βοήθεια στο σπίτι (ήπιας μορφής) έλεγχο της στάθμευσης (που μπορεί να προκαλέσει και έσοδα και διευκόλυνση της κυκλοφορίας), αποκατάσταση φθορών σε δρόμους και πεζοδρόμια, συντήρηση σχολικών κτηρίων, κλπ.

Νομίζουμε ότι είναι  μια καλή πρόταση και θα πρέπει να μελετηθεί επισταμένως και να ληφθούν άμεσα οι αντίστοιχες αποφάσεις. Η πρόταση είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή προσπάθεια βοήθειας σε ανέργους, μέσω το προγράμματος «Σχεδία» και της πολύωρης αναμονής των ανθρώπων αυτών επί ώρες για να συγκινηθούν οι πολίτες να αγοράσουν ένα έντυπο αντί 3 €.

Βέβαια οι δήμαρχοι πρέπει να ενημερώσουν προκαταβολικά τους πολίτες για ένα τέτοιο πρόγραμμα, για το αντικείμενο εργασίας των ανθρώπων που θα βοηθηθούν, ενώ θα πρέπει και τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων να είναι άμεσα μετρήσιμα και κυρίως εμφανή.

Περιμένουμε τις αντιδράσεις των αρμοδίων.
Δημοσίευση σχολίου