Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


29 Μαΐου 2017

Γ. Στουρνάρας: Ο ελληνικός ερευνητικός ιστός παραμένει αναξιοποίητος …

Η συμπόρευση των δυνάμεων της γνώσης, της υγιούς επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας των πολιτών αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ανάκαμψη και την εδραίωση συνθηκών ευημερίας, δήλωσε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας,

INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

στην Εσπερίδα της Πρωτοβουλίας για Παιδεία και Ανάπτυξη (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α) με θέμα: «ΑΕΙ, Έρευνα, Καινοτομία Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην ΤτΕ ...  (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:20:44, Τρίτη, 23 Μαΐου 2017 20:15).

Πολύ σωστά και όλοι θα πρέπει να τα επαναλαμβάνουν συνεχώς μέχρις ότου οι αρμόδιοι υπουργοί και οι ερευνητικοί φορείς της χώρας ξυπνήσουν από την μακαριότητα που τους διακρίνει, ανασκουμπωθούν και αποφασίσουν να λειτουργούν όπως οι καινοτόμοι, δυναμικοί και αποτελεσματικοί ερευνητικοί φορείς διεθνώς.

Το μείζον όμως θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα κατά προτεραιότητα είναι η κινητικότητα των ερευνητών και η αξιοποίησή ή απομάκρυνσή τους μετά μια επιτυχημένη συνήθως ολιγόχρονη παρουσία στην έρευνα. Το θέμα έχουμε επισημάνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/11/blog-post.html .

Στις πολιτικές κινητικότητας θα κριθεί και η επιτυχία της ανάδειξης της Ελλάδος σε σημαντικό διεθνή πόλο καινοτομίας και Ε&Τ.

1 σχόλιο: