Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Επί τέλους καλά λόγια για τους Ειδικούς Λογαριασμούς …

« … Καταλυτικό ρόλο στα παραπάνω έπαιξε και το μέχρι σήμερα ευέλικτο και απλό πλαίσιο διαχείρισης των πόρων της έρευνας και ανάπτυξης, που δυστυχώς κινδυνεύει να γίνει πολύ περισσότερο γραφειοκρατικό, με πρωτόλειες λογιστικές προσεγγίσεις, και εν τέλει με δέσμευση των μέχρι σήμερα αποθεματικών από την έρευνά μας ... ».Πρόκειται για απόσπασμα του λόγου του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θάνου Δημόπουλου, στη τελετή εορτασμού των 180 ετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου..(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 4 Απριλίου 2017).

Οι Ειδικοί Λογαριασμοί αποτελούν ίσως τη μοναδική καινοτομία που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, με το ΠΔ 432 του 1982 και απετέλεσε το μοναδικό και καθοριστικό μηχανισμό ανάπτυξη της Ε&Τ. Η αναφορά του 2013 
http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/07/blog-post_657.html στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά, περιγράφει μάλλον καλά το θέμα και την πορεία του.

Ελπίζουμε ότι κάποτε θα αναγνωριστεί και επίσημα. 
Δημοσίευση σχολίου