Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Νέος δρόμος εμπορίου και μεταφορών …

Η ιδέα του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη ήταν εξαιρετική και παραμένει εξαιρετική ιδέα.

Η ιδέα είναι πολύ καλή και πρέπει να διευρυνθεί. Οι υφιστάμενες και οι προγραμματιζόμενες υποδομές του λιμένα ης Αλεξανδρουπόλεως, η Εγνατία Οδός, ο αγωγός TAP και οι άλλες ιδέες έργων που έχουν κατά καιρούς εμφανιστεί και συζητηθεί αποτελούν πολύ καλό υπόβαθρο για να οργανωθεί μια συζήτηση μεταξύ των χωρών της περιοχής αλλά και όλων, όσων έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φροντίζουν για το μέλλον των χωρών τους.

Ενδιαφερόμενες χώρες είναι ή θα πρέπει να είναι οι Ελλάς, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ρωσία, Αρμενία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν και Τουρκία. Ίσως η τελευταία θα είναι αρχικώς αρνητική, αλλά μάλλον θα πειστεί εν καιρώ ότι και αυτής τα συμφέροντα θα εξυπηρετούνται από τις νέες συμφωνίες, υποδομές και έργα.

Εκτός του αγωγού πετρελαίου πρέπει να μελετηθεί αγωγός φυσικού αερίου, ένας αυτοκινητόδρομος Ελλάδος- Τουρκίας - Βουλγαρίας, οι δυνατότητες πλωτού Έβρου και μηχανισμού διαχείρισης των υδάτων του, κα..

Ας αρχίσουμε λοιπόν τη συζήτηση έστω και σε επίπεδο προβληματισμένων πολιτών.
Δημοσίευση σχολίου