Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μαςΤόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

Οι πολίτες μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης …

Από τη μια ξελιγωμένη κυβέρνηση και κόμμα, πλούσιοι καπιταλιστές κομμουνιστές με τις ανερμάτιστες πολιτικές, την ανικανότητα και την αδιαφορία για όλα εκτός από τις καρέκλες, την εξουσία και την εξασφάλιση χοντρών μισθών και πρόσβαση στο δημόσιο πλούτο και τα δημόσια αγαθά και ωφελήματα.

Από την άλλη αντιπολίτευση, κατακερματισμένη όχι ως προ τις αρχές και τις αξίες, αλλά στις μορφές διαχείρισης και τα οφίκια και τη μακροχρόνια εξασφάλισή τους. Και μια μείζονα αντιπολίτευση ξελιγωμένη με την προοπτική της εξουσίας, που αντιπολιτεύεται αλλά δεν συνεισφέρει ουσιαστικά στην έξοδο από τη κρίση και το βόρβορο, όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε.

Και οι πολίτες. Οι εχέφρονες και οι νομοταγείς;

Ποιον να εμπιστευτούν και ποιον να πιστέψουν. Τα ψέματα και οι «κατευθυνόμενες αλήθειες»  έγιναν καταναλωτικές αλήθειες. Και οι καθημερινοί τους υποτακτικοί και συνεργάτες δημοσιογράφοι, αλωνίζουν με μόνον μέλημα τη μεγιστοποίηση των απολαβών τους.

Τα έχουμε χαμένα και δε φαίνεται φως από πουθενά.
Δημοσίευση σχολίου