Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Μην αγοράζετε αυτοκίνητο, χρησιμοποιήστε ένα εταιρείας ενοικιάσεων …

Οι πολίτες των σύγχρονων κοινωνιών του εξελιγμένου κόσμου αγοράζουν αυτοκίνητα και τα χρησιμοποιούν ελάχιστα. Η δαπάνη είναι μεγάλη, όπως και οι υποχρεώσεις και η φροντίδα.

Πολύ μεγάλος αριθμός κατόχων τα χρησιμοποιούν για μικρές καθημερινές μετακινήσεις, ενώ πολλοί περισσότεροι τα χρησιμοποιούν μόνο Σαββατοκύριακα, ειδικές αργίες και για διακοπές.

Φανταστείτε το παρακάτω σενάριο:

Μεγάλες εταιρείες ή και κατασκευαστικές αυτοκινήτων προφέρουν αυτοκίνητα προς μίσθωση για μικρά διαστήματα, με ευνοϊκούς όρους.

Η μίσθωση θα γίνεται ηλεκτρονικά και θα υπάρχουν προσφορές για συγκεκριμένες περιόδους, διάρκεια και περιοχή Η όλη διεργασία μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα των σύγχρονων αεροποριών εταιρειών που κατάφεραν να περιορίσουν τις δαπάνες ταξιδίων σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Το αυτοκίνητο θα το παραλαμβάνω στο σπίτι μου ή στο σημείο που επιθυμώ και θα το παραδίδω όπου συμφωνηθεί. Εγώ θα προκαταβάλλω το τίμημα που θα συμφωνείται και θα αναλαμβάνω τα έξοδα καυσίμου και διοδίων (και αυτά θα μπορούσα να τα καταβάλλω εκ των υστέρων και ηλεκτρονικά).

Αν υποθέσουμε ότι έχω στη διάθεσή μου ένα αυτοκίνητο για ένα 3-μερο και για 20 φορές το χρόνο, έναντι  120 € το τριήμερο. Η ετήσια δαπάνη θα είναι 2.400 €. Αυτό σημαίνει ότι αξία αυτοκινήτου 12.000€, αποσβένεται σε 5 χρόνια, χωρίς άλλες υποχρεώσεις και σκοτούρες. Και εμείς θα έχουμε τα ωραία 12.000 € μας για να κάνουμε άλλα πράγματα. Φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για τους νέους, οικογενειάρχες ή μη.

Αν δημιουργηθούν συνθήκες μεγάλου ανταγωνισμού οι υπηρεσίες, οι οικονομικές επιβαρύνσεις και η ποιότητα των οχημάτων θα είναι κατά πολύ καλύτερες.

Προφανώς για να ευδοκιμήσει ένα τέτοιο σύστημα θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό, σύγχρονο και αυστηρά λειτουργικό δίκτυο δημοσίων συγκοινωνιών

Μπορούμε να ακούσουμε σχόλια, τυχόν αντιρρήσεις ή και άλλες παρόμοιες προτάσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου