Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


9 Δεκεμβρίου 2016

Ερώτημα 262ο … για την υπόθεση Γρηγορόπουλου …

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 800.000 € στη μητέρα και την αδελφή του θύματος.

«.. Υπέρ της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου «έκλεισε» ύστερα από οκτώ χρόνια το αστικό σκέλος της αντιδικίας της με το Δημόσιο. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επικύρωσε με απόφασή του αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ στη μητέρα του Αλέξανδρου, Τζίνα Τσαλικιάν, και την αδελφή του. Το 2013 η κ. Τσαλικιάν και η κόρη της προσέφυγαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ζητώντας από το Δημόσιο να τους καταβάλει ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη, το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο το 2015 δικαίωσε την οικογένεια Γρηγορόπουλου, επιδικάζοντας ωστόσο πολύ μικρότερο ποσό αποζημίωσης: 900.000 ευρώ - 650.000 στην κ. Τσαλικιάν και 250.000 ευρώ στην κόρη της. Κατόπιν αυτών η μητέρα και η αδελφή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αλλά και το ελληνικό Δημόσιο άσκησαν έφεση κατά της απόφασης. Μάλιστα, η μητέρα και η αδελφή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου προσέφυγαν και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ζητώντας συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς. Η προσφυγή έγινε δεκτή και τους επιδικάστηκε αποζημίωση 800.000 ευρώ…» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 7 Δεκεμβρίου  2016, http://www.kathimerini.gr/886822/article/epikairothta/ellada/maxh-xarakwmatwn-sthn-plateia-e3arxeiwn ).

Το ερωτήματά μας είναι:

1.    Γιατί έπρεπε να υπάρχει αποζημίωση από το δημόσιο;

2.    Γιατί οι συγγενείς του θύματος αιτήθηκαν και δέχτηκαν την αποζημίωση; Μήπως έτσι θα απαλυνθεί ο πόνος τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου