Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

  Κέντρο Έρευνας για τον καρκίνο ετοιμάζεται στην Αθήνα …

Με τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Towards an Athens Comprehensive Cancer Center» έγινε η επίσημη ανακοίνωση για τη δημιουργία ενός Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα.
   
Shutterstock

Τα επιλεγμένα μέλη του Γερμανικού Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο (DKFZ) και της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), σε συνεργασία με μέλη της ερευνητικής, επιστημονικής και ιατρικής κοινότητας της Ελλάδος, αντάλλαξαν θέσεις και απόψεις για την επιτυχή εφαρμογή των επιστημονικών δραστηριοτήτων του υπό σύσταση Ολοκληρωμένου Κέντρου Έρευνας της Αθήνας, για τον Καρκίνο (ΟΚΕΚ-Α).

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημόσια ομιλία εκφώνησε ο καθηγητής Harald zur Hausen από το DKFZ, ο οποίος κατέχει Nobel Prize in Physiology or Medicine(2008). Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα την «Πρόληψη του Καρκίνου» ανέφερε ότι η πρόληψη των σχετικά κοινών και συχνών ασθενειών όπως είναι οι διάφορες μορφές καρκίνου, η αρτηριοσκλήρωση, το Αλτσχάϊμερ και ο Σακχαρώδης διαβήτης, θα είναι επιτυχής μόνο όταν κατανοήσουμε πλήρως τους βασικούς παθολογικούς μηχανισμούς και τα βασικά αρχικά γεγονότα που προκάλεσαν τα αντίστοιχα κλινικά συμπτώματα … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:11:50 , Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 11:48).


Ας ευχηθούμε να γίνει κάτι σοβαρό.

Ωστόσο έχοντας κακή εμπειρία από την ίδρυση νεών φορέων (βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/07/blog-post_28.html) δε νομίζουμε ότι θα γίνει κάτι καινοτόμο και αποτελεσματικό. Μάλλον για βόλεμα ημετέρων μας φαίνεται.

Αν υπάρχουν καλές προθέσεις ας εξετάσουν με σοβαρότητα την πρότασή μας του 2014, για μετατροπή του νοσοκομείου Λαϊκό σε ερευνητικό κέντρο.

Αρχικά η πρότασή μας δε συγκίνησε κανένα μέλος του Πανεπιστημίου Αθηνών και της ηγεσία του, και μάλλον και τώρα θα συμβεί το ίδιο. Για την ιστορία δείτε το http://simpleandclear.blogspot.gr/2016/01/blog-post_18.html και το http://simpleandclear.blogspot.gr/2015/10/blog-post_74.html .

ΥΓ: Τις απόψεις μας περί ιδρύσεως νέων φορέων έχουμε εκθέσει και στον αν. υπουργό κ. Φωτάκη, αλλά και αυτός μας αγνόησε επιδεικτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου