Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Ο απαστράπτων πρωθυπουργός μας στη λεβεντογένα Κρήτη …

Καθίσαμε και ακούσαμε όλο το λόγο του εξαιρετικού πρωθυπουργού μας, σύντεκνου  κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Ηράκλειο της Κρήτης.


Δυστυχώς όλα όσα είπες Αλέξη, τα έχουμε ξανακούσει. Φαίνεται ότι αυτοί που του γράφουν τους λόγους σου, έχουν ένα απόθεμα 200, 300 φράσεων και τις ανακατεύουν κάθε φορά, πιστεύοντας ότι το τελικό κείμενο είναι κατάλληλο για το τοπικό ακροατήριο. Φυσικά διαβάζοντας την ιστορία του τόπου, ανασύρουν και παλιές εξαγγελίες και προβλήματα της περιοχής, με τα οποία διανθίζουν το βασικό κείμενο - όπως ο βόρειος αυτοκινητόδρομος, το αεροδρόμιο Καστελλίου, τα περίφημα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης, που πάνε σε όλο τον κόσμο αν δεν απεργεί η ΠΝΟ, ο θαυμάσιος τουρισμός της Κρήτης που δεν καταναλώνει όμως τοπικά προϊόντα κλπ., κλπ.

Ακούσαμε εν ολίγοις, μια πληκτική μαθητική έκθεση ιδεών, σχολίων υποβαθμισμένων περιοχών. Και δεν είναι μόνον δική μας άποψη. Βλέπαμε το ακροατήριο μάλλον να συμφωνεί μαζί μας, με χλιαρά και θα έλεγα ψόφια χειροκροτήματα και χασμουρητά. Ακόμα και εσύ να βαριέσαι και να ψάχνεις για τη συνέχεια του κειμένου σου.

Αγαπητέ Αλέξη, η ηγεσία μιας χωρας δεν αποφέρει αποτελέσματα χωρίς σκληρή δουλειά, γνώσεις, επιστημονικά και τεχνοκρατικά επιτελεία και διάθεση προσφοράς, χωρίς διχαστικές κορώνες και ουσιαστική αυτοκριτική.

Δε σου φταίει κανένας. Μόνον η δική σας ανεπάρκεια. Με το να εκθειάζεις υπουργούς που μας δίνουν την εντύπωση καραγωγέων, δεν μπορείς να επιτύχεις τίποτε. Απολύτως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου