Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Νέες τεχνολογίες και ελληνική οικονομία στο Φόρουμ των Δελφών …

Τις σκέψεις τους για τις επιπτώσεις των νέων τεχνολογιών στην παγκόσμια οικονομία, αλλά και τις ευκαιρίες εκμετάλλευσής τους από την ελληνική οικονομία μοιράστηκαν με την «Καθημερινή» τρεις ομιλήτριες του Συνεδρίου Ψηφιακής Μεταμόρφωσης, μιας ανοικτής συζήτησης που διοργανώνει η Valuecom, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
  Η Αντρέα Κέι, η Τζέσικα Τζιόλιο και η Μαρία Σκάγκου μίλησαν στο Συνέδριο Ψηφιακής Μεταμόρφωσης στους Δελφούς και μεταφέρουν στην «Κ» τις απόψεις τους για τη διείσδυση των νέων τεχνολογιών στη χώρα μας 
Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου, συμμετείχαν Ελληνες και διεθνείς διακεκριμένοι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, της κοινωνίας των πολιτών και των ΜΜΕ, οι οποίοι συζήτησαν για τις αλλαγές που φέρνουν η τεχνολογία και τα ψηφιακά μέσα κυρίως στους τομείς της επικοινωνίας και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, 05.03.2018 : 18:08).

Αναρωτιόμαστε πόσοι είναι οι Έλληνες πατριώτες που ασχολούνται με θέματα σαν αυτό.

Και καλά δεν περιμένουμε από ανθρώπους που δεν έχουν μάθει να διαβάζουν και να μαθαίνουν τα νέα από τις νέες μορφές επικοινωνίας και πληροφόρησης, αλλά αρκούνται στις θλιβερές εκπομπές των ελληνικών καναλιών και στα διαδραματιζόμενα στα καφενεία της επικράτειας, να αντιδράσουν και να παρακολουθούν τις προβλέπεις και τις εξελίξεις.

Θα περίμενε όμως κανείς ότι τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι χιλιάδες φοιτητές τους θα εντρυφούσαν νυχθημερόν στις διεθνείς τεχνολογικές εξελίξεις και θα έβαζαν το μυαλό τους να δουλεύει πως θα δημιουργήσουν το μέλλον τους στο αναδυόμενο περιβάλλον ώστε να εξασφαλίσουν εργασία και προκοπή. Από κοντά θα ήταν και  τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπου οι μαθητές και γονείς θα υποχρέωναν και το σύστημα και τους δασκάλους τους να τους καθοδηγήσουν και να τους εφοδιάζουν με κατάλληλες γνώσεις και τεχνικές συνεχούς προσαρμογής των γνώσεων που αποκτούν στο ταχύτατα μεταβαλλόμενο τεχνολογικό, επιστημονικό και εργασιακό περιβάλλον. Και να προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση των αναμενομένων μεταβολών στο πολιτισμικό, κοινωνικό και διεθνές περιβάλλον.

Δε μας ικανοποιεί τι λένε μερικοί προσκεκλημένοι στο FORUM των Δελφών. Ούτε και φυσικά είμαστε αρνητικοί σε κάθε προσπάθεια που είναι δυνατόν να ξυπνήσει την Ελλάδα από το λήθαργο της και το θρήνο για τη χαμένη Εσπερία .

Οι νέοι Έλληνες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι, ότι δεν κάνει το κράτος και το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να κάνουν οι ίδιοι με ίδια μέσα για τους εαυτούς τους τους, τη ζωή τους και τους και τα δικά τους παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου