Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα: Επιπτώσεις της κρίσης και προκλήσεις …

Στις 05/07/2017 δημοσιεύτηκε η Μικροοικονομική Ανάλυση του ΙΟΒΕ που αφορά την Τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα.

 Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών

… Σκοπός της μελέτης είναι να αναλύσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανώτατη εκπαίδευση, προκειμένου να συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού προτύπου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, που βασίζεται στη γνώση, τις υψηλές δεξιότητες, την επιχειρηματικότητα, και την καινοτομία. Στο πλαίσιο αυτό, η μελέτη διατυπώνει προτάσεις με σκοπό να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός σχεδίου για την αξιοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης στη διατηρήσιμη έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση και την ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς της … (ΙΟΒΕ, 05/07/2017).

Με λίγα λόγια το σύστημα είναι άρρωστο, πολύ άρρωστο και δεν επιδέχεται βελτιώσεις. Χρειάζεται ριζική αναθεώρηση και ανασύσταση εκ του μηδενός.

Και αν το σύστημα παράγει ακατάλληλους πτυχιούχους, σκεφτείτε τι συμβαίνει με όλα εκείνα τα παιδιά που αποφοιτούν από το εκπαιδευτικό σύστημα από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και αμέσως προσπαθούν να βγουν στην αγορά εργασίας.

Κανείς δε μιλά για αυτά τα παιδιά που είναι και η πλειονότης και από τα 17 τους έχουν δικαίωμα ψήφου και αποφασιστικό ρόλο στο μέλλον της χώρας.

Το έγκλημα είναι διαχρονικό, ειδεχθές, παράλογο και συνεχίζεται χωρίς καμία αντίδραση ακόμα και από τους γονείς που αιμορραγούν οικονομικά ή είναι  ανήμποροι να συμβάλουν αποφασιστικά σε ένα αξιοπρεπές μέλλον των παιδιών τους.

Ελπίζουμε η μελέτη του ΙΟΒΕ να έχει καθοριστικό ρόλο στο μέλλον της εκπαίδευσης και της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου