Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Το νέο ερευνητικό Κέντρο TranslaTUM στο Μόναχο …

«Η λέξη TranslaTum είναι σύνθετη και αποτελείται από το –translation που παραπέμπει στη μεταφορά επιτυχών ερευνητικών αποτελεσμάτων προς στο όφελος του ανθρώπου, της κοινωνίας και της οικονομίας  και το TUM που αναφέρεται στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (Technical University of Munich). Και τα δυο μαζί προσδιορίζουν ένα  πρωτοποριακό ερευνητικό  Κέντρο μεταγραφικής (translational ) έρευνας για τον καρκίνο που ανοίγει τις πόρτες του τον επόμενο μήνα.


To Κέντρο που αποτελεί ένα αυτόνομο ερευνητικό ινστιτούτο του Technical University of Munich (TUM) και βρίσκεται  σε άμεση γειτνίαση με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο “Klinikum rechts der  Isar” στο Μόναχο,  έχει ως στόχο την άμεση   μετάφραση της καινοτομίας και της τεχνολογίας στη φροντίδα των ασθενών».

Αυτά λέει ο διακεκριμένος Έλληνας ερευνητής  Βασίλης  Ντζιαχρήστος, που είναι εμπνευστής της ιδέας για τη δημιουργία του πρωτοποριακού αυτού ερευνητικού Κέντρου. Ο ίδιος είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Βιολογικής και Ιατρικής Απεικόνισης (ΙΒΜΙ) του Ερευνητικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Υγείας Χέλμχολτς του Μονάχου, καθώς επίσης καθηγητής και διευθυντής της Έδρας Βιολογικής Απεικόνισης του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου (TUM) … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:15:52, Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 15:52).

Διαβάζει κανείς το άρθρο και νοιώθει υπερήφανος για τα ανθρώπινα επιτεύγματα και το γεγονός ότι σε αυτή την προσπάθεια πρωτοστατούν και Έλληνες. Έλληνες που βρήκαν πρόσφορο έδαφος να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές χάρις στις γνώσεις τους, την ενέργειά τους και τη προφανώς τη σκληρή δουλειά τους.

Και παράλληλα νοιώθει αποστροφή και αγανάκτηση για τα λερά ελληνικά πανεπιστήμια, τους απόντες καθηγητές και τους θλιβερούς κυβερνήτες που τα έχουν μετατρέψει σε άντρα πολιτικού χουλιγκανισμού, βανδάλων, οίκων εμπορίου, τεκέδες, παράνομου εμπορίου και κάθε άλλο παρά ναούς της γνώσεως και της καινοτομίας, των ιδεών, της τεχνολογίας και των έξυπνων λύσεων.

Τι ακριβώς επιδιώκουν κυβέρνηση και πολιτικό σύστημα; Ο κόσμος τρέχει προς το μέλλον και τις προοπτικές καλύτερης ζωής και εμείς σκάβουμε το λάκκο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου