Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Να υποδειχθούν και να σχεδιαστούν νέες μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα …

Βλέπουμε το πολιτικό σύστημα να ασχολείται με σκυλοκαβγάδες και αλληλοκατηγορίες για το ποιος υπήρξε ο μεγαλύτερος εχθρός της σύγχρονης Ελλάδας στο παρελθόν και ποιος θα είναι ο καλύτερος αναμορφωτής της Ελλάδος στο μέλλον.

Κανένας όμως δεν ασχολείται με τις αναγκαίες στρατηγικές κινήσεις που πρέπει να κάνει η χώρα, αλλά πλειοδοτούν σε μερίσματα,  επιδόματα, χαρτζιλίκια, συσσίτια, δωρεάν εισιτήρια, ανωτατοποιήσεις ιδρυμάτων και έκδοση πτυχίων και άλλα πολλά, στη θαυμάσια χώρα των θαυμάτων που λέγεται Ελλάς.

Ίσως μια καλή ιδέα είναι οι πολίτες να υποδείξουν μεγάλα έργα που πιστεύουν ότι μπορούν να προσφέρουν την ευκαιρία στην Ελλάδα να δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης, απασχόλησης για νέους ανθρώπους και να εμφυσήσει ενθουσιασμό και να προτρέψει σε σκληρή αλλά αποτελεσματική εργασία για να κερδηθεί το χαμένο έδαφος, σε σχέση με τις ευημερούσες και προοδεύουσες κοινωνίες της Ευρώπης και του κόσμου.

Εμείς προτείνουμε τις ακόλουθες (χωρίς σειρά σημασίας, προτεριότητος και χωρίς να εξαντλείται το θέμα):
-       Αναθεώρηση του επιτελικού ρόλου του κράτους και των δημοσίων υπηρεσιών
-       Σχεδιασμός ενός συγχρόνου εκπαιδευτικού συστήματος με εμπλοκή όλων όσων έχουν ενδιαφέρον, συμφέρον και αποσκοπούν σε κοινωνικά, οικονομικά και πολιτισμικά οφέλη
-       Σχεδιασμός ενός καθολικού σχεδίου εξοικονόμησης ενέργειας και εξοικονόμησης πόρων λειτουργίας των πόλεων 
-       Σχεδιασμός ενός νέου σύγχρονου σχεδίου Δημοσίας Τάξεως
-       Σχεδιασμός ενός συγχρόνου σχεδίου συμμετοχής των πολιτών σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής
-       Σχεδιασμός νέου τύπου λιμένων που θα είναι φιλικά στους ταξιδιώτες,  αποτελεσματικά, περιβαλλοντικά αποδεκτά, ασφαλή και προσοδοφόρα
-       Συνδυασμένες μεταφορές με στόχο την μικρότερη ταλαιπωρία των ταξιδιωτών και την εύκολη πρόσβαση και ανάπτυξη του δικτύου μεταφορών με υδροπλάνα
-       Επέκταση τους σιδηροδρομικού δικτύου στη Δυτική Ελλάδα και σχεδιασμός τουριστικών διαδρομών
-       Σχεδιασμός σχολικών κτήριών ως πολιτιστικών κέντρων των περιοχών τους και ταχεία ανάπτυξη του δικτύου με έμφαση στη συνεχή λειτουργία τους
-       Δίκτυα τηλεθέρμανσης
-       Εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της γεωθερμίας και των γεωργικών αποβλήτων
-       Ανάπτυξη ιαματικών λουτρών σε συνδυασμό με τουρισμό υγείας και ευεξίας
-       Ανάπτυξη τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εγκαταστάσεις παραγωγής
-       Σύνταξη στρατηγικού σχεδίου προστασίας και εκμετάλλευσης των πηγών καλής ποιότητας ποσίμου ύδατος
-       Ανάπτυξη τεχνολογιών αφαλάτωσης και αποτελεσματικής διαχείρισης μονάδων (κατασκευή, συντηρηση, εκσυγχρονισμό, επέκταση, βελτίωση χαρακτηριστικών προϊόντων κα)
-       Αξιοποίηση επεξεργασμένων λυμάτων και στερεών αποβλήτων
-       Στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης τηλεματικών εφαρμογών σε πεδία οικονομικής ανάπτυξης όπως τουριστικού ενδιαφέροντος, εκπαίδευσης, μεταφορών, γεωργικών εκμεταλλεύσεων, πολιτισμού, κα.
-       Ανασχεδιασμός περιοχών πόλεων με πρόσβαση σε υδάτινα μέτωπα
-       Στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης της ρύπανσης και σύγχρονη διαχείριση και εκμετάλλευση δασών με στόχους παραγωγικές δραστηριότητες και  δραστηριότητες αναψυχής σε συνδυασμό με προστασία, καλή διαχείριση κλπ.
-       Εκμετάλλευση των ορεινών όγκων

Φασικά και υπάρχουν και άλλες, σε άλλους τομείς και ιδέες. Όλα τα σχέδια θα πρέπει να συζητούνται δημοσίως, θα μπορούν να εμπλακούν όλοι οι φορείς που έχουν διάθεση να συνεισφέρουν όπως ΑΕΙ, ιδιώτες και κοινωνικοί φορείς με δεσμεύσεις, ανάληψη ευθυνών και μερίδιο σε πιθανά οικονομικά αποτελέσματα. 

Η διαβούλευση θα πρέπει είναι συνεχής, διαφανής και η συμμετοχή ελεύθερη, αλλά με συγκεκριμμένα κριτήρια.

ΥΓ: Παρόμοιες προτάσεις είχαμε διατυπώσει και το 2015 – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2015/09/blog-post_9.html - αλλά χάθηκαν στους δαιδάλους της δημόσιας διοίκησης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου