Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γίνει επικίνδυνη …

«Σκεφτείτε ένα διαστημόπλοιο αρκετά μεγάλο να χωρέσει όλη την ανθρωπότητα. Η επιβίβαση έχει αρχίσει πριν ακόμα ολοκληρωθεί το χτίσιμό του και όλοι είναι πολύ ενθουσιασμένοι για το ταξίδι. Το διαστημόπλοιο φτιάχνεται άλλωστε τις τελευταίες δεκαετίες, δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί και χιλιάδες μηχανικοί έχουν αφοσιωθεί στην κατασκευή και σχεδίασή του. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων όμως προσπαθεί απεγνωσμένα να δείξει ότι υπάρχει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα... δεν δουλεύει το τιμόνι.


Η φωνή της ομάδας αυτής όμως δεν ακούγεται. Μερικοί μηχανικοί λένε ότι το τιμόνι θα ήταν άχρηστο, καθώς το διαστημόπλοιο δεν πρόκειται να απογειωθεί τα επόμενα 300 χρόνια, ενώ άλλοι ότι το διαστημόπλοιο είναι τόσο ισχυρό που θα πάει εκεί όπου θέλει να πάει, οπότε γιατί να χάσουμε χρόνο και ενέργεια σε ένα τιμόνι» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 16:18, 21 Ιανουάριου 2018).

Η συζήτηση και έρευνα σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης έχει για τα καλά ανάψει στις σύγχρονες κοινωνίες της γνώσης.

Υπάρχουν πολλές και  διαφορετικές εκτιμήσεις για το μέλλον των τεχνολογικών επιτευγμάτων και τις νομοτελειακές επιπτώσεις που αναμένονται από τα ανθρώπινα επιτεύγματα στο τομέα.

Τρεις άνθρωποι με μεγάλες νοητικές δυνατότητες εκφράζουν διιστάμενες απόψεις. Αλλά όλες σημαντικές και αξίζουν της προσοχής μας.

Ο ιδρυτής του Skype, Εσθονός Γιαν Τάλιν απαντάει πως τρία είναι τα βασικά σημεία στον κόσμο όπου γίνεται όλη η έρευνα και η ανάπτυξη. Η Οξφόρδη, το Κέμπριτζ και το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια.

« … Δύο από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στον τομέα της τεχνολογίας, ο Ελον Μασκ, ιδρυτής της εταιρείας SpaceX και επικεφαλής της Tesla Motors, και ο δημιουργός του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχουν τελευταία μια μεγάλη διαφωνία για το κατά πόσον η τεχνητή νοημοσύνη θα δώσει τέλος στην ανθρώπινη «φύση». Ο Μασκ έχει από καιρό εκφράσει τις ανησυχίες του για τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης. «Συνέχεια κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά μέχρι να υπάρξουν ρομπότ στον δρόμο που θα σκοτώνουν ανθρώπους, οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν», λέει για να λάβει το προηγούμενο καλοκαίρι την απάντηση του Zούκερμπεργκ που τον κατηγορούσε δημοσίως για περιττή κινδυνολογία …».

Ελπίζω να ασχοληθούν σύντομα και οι σοβαροί επιστήμονες στην Ελλάδα και να αρχίσει δημόσιος διάλογος για τα εκπληκτικά θέματα που θα πρέπει απασχολήσουν σύντομα και τη δική μας ανέμελη μικροκοινωνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου