Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


9 Ιανουαρίου 2018

Το 2018 θα είναι το έτος έκρηξης των επενδύσεων ...

Αυτό μας διαβεβαιώνει ο εξαιρετικός και αποτελεσματικότατος υπουργός Οικονομικών και Ανάπτυξης κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στο άρθρο του με τίτλο «Ο δεκάλογος της επενδυτικής ανάκαμψης», στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 2α; Ιανουαρίου 2018.

Α​​νησυχίες για την πορεία των επενδύσεων εξέφρασε το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο όπως και ο ΣΕΒ, στα τελευταία δελτία τους (Δεκεμβρίου) με αφορμή την ετήσια μείωση του όγκου των ακαθάριστων επενδύσεων παγίου κεφαλαίου κατά 8,5% το γ΄ τρίμηνο 2017, με συνέπεια την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησής τους σε 2,6% την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2017.

   Δ. Παπαδημητρίου, υπουργός: Αν το 2017 είναι το έτος ανάκαμψης πρωτίστως των εξαγωγών, το 2018 θα είναι το έτος έκρηξης των επενδύσεων.
Επιπλέον, ο ΣΕΒ ανησυχεί και για την αύξηση του συνόλου των εισαγωγών που διογκώνουν το εμπορικό έλλειμμα …
«Τις ανησυχίες αυτές θεωρούμε υπερβολικές» λέει και δίνει εξηγήσεις στο άρθρο.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τον πιστέψουμε. Άλλωστε όλες του οι προβλέψεις μέχρι σήμερα βγήκαν αληθινές και τα αποτελέσματα της θητείας του είναι μοναδικά και αξίζουν της Ελληνικής και διεθνούς προσοχής. Σας συγχαίρουμε αξιαγάπητε κ. υπουργέ.

Ωστόσο διαβάζουμε τις απόψεις των κκ. Wolfango Piccoli, επι κεφαλής επικεφαλής έρευνας του συμβουλευτικού οίκου Taneo Intelligence και του κ. Αθανάσιου Βαμβακίδη, Managing Director της Bank of America Merrill Lynch Global Research, που φαίνεται να διαφωνούν κάθετα με τον εκλαμπρότατο υπουργό μας – βλέπετε το http://www.kathimerini.gr/941319/article/oikonomia/epixeirhseis/sto-rantar-twn-3enwn-ependytikwn-kefalaiwn-mpainei-3ana-h-ellada

Και επειδή δε βλέπουμε κανένα υπουργό, πρωθυπουργό ή μέλος της αντιπολίτευσης να προτείνει ένα αναπτυξιακό σχέδιο (ναι, αυτό που έπρεπε να έχει δημοσιευθεί τον Μάρτιο του 2016, βάσει του 3ου Μνημονίου), προτείνουμε στον κ. υπουργό να προσγειωθεί, να αλλάξει τακτική, να αφήσει τα ταξίδια και να δουλέψει σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου