Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


21 Ιανουαρίου 2018

Ουραγός η Ελλάδα στα δίκτυα νέας γενιάς …

H Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά στην αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής & επικοινωνιών (ΤΠΕ) και συγκεκριμένα στην 26η θέση μεταξύ των 28 χωρών-μελών της Ε.Ε. Παράλληλα τα βήματα εκσυγχρονισμού γίνονται πολύ αργά.



Οι επιχειρήσεις, «ζαλισμένες» από την οικονομική κρίση και την πτώση του τζίρου τους, μέχρι πρόσφατα απείχαν από επενδύσεις σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Το αποτέλεσμα είναι η χώρα να διαθέτει ένα δίκτυο που κινείται ακόμη με τον... αραμπά. Από την άλλη πλευρά, το κράτος καθυστερεί στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα. Τη στιγμή που στο ΕΣΠΑ είναι διαθέσιμα δισ. ευρώ και τα οποία αναζητούν αποδέκτες, δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει δράσεις ενίσχυσης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Αυτό συμβαίνει τόσο με ευθύνη των κοινοτικών αρχών που φαίνεται να διυλίζουν τον κώνωπα, όσο και με την ευθύνη των εθνικών αρχών που αδυνατούν να περάσουν τις θέσεις τους στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, 15.01.2018).  

Πάντα και συνεχώς πάτος;

Βλέπετε οι αγράμματοι των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επί τρία χρόνια τώρα δεν έμαθαν το μάθημά τους, όπως άλλωστε και οι προηγούμενοι τεμπελχανάδες και έτσι παραμένουμε στο μεσαίωνα της ψηφιακής εποχής και όμηροι εν μέρει των επιχειρηματικών σχεδίων των εταιρειών παροχής ψηφιακών υπηρεσιών.

Φαίνεται ότι η μοίρα μας το ‘χει να είμαστε πάντοτε δεύτεροι, τρίτοι, τέταρτοι και καταϊδρωμένοι και ποτέ άμεσοι, αποτελεσματικοί, καινοτόμοι και από εκείνους που εκμεταλλεύονται άμεσα τα νέα κύματα της τεχνολογίας για να δημιουργήσουν οικονομική  μεγέθυνση και καλές θέσεις εργασίας. Και αυτό γιατί σχεδόν όλοι μας δε διαθέτουμε επαρκείς γνώσεις.

Προς το παρόν ας περιμένουμε στο ακουστικό μας!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου