Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Τον Ιούνιο η ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων αποχέτευσης στα Μεσόγεια …


Σε σταθερή τροχιά βρίσκεται πλέον η προετοιμασία των μεγάλων έργων αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική. Στην τελευταία τεχνική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, οι κοινοτικές αρχές δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην προετοιμασία των διαγωνισμών.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ένταξη των δύο μεγάλων έργων (κέντρα επεξεργασίας λυμάτων Σπάτων-Ραφήνας και Μαραθώνα-Νέας Μάκρης και αντίστοιχα αποχετευτικά δίκτυα) στο ΕΣΠΑ αναμένεται τον Ιούνιο και η προκήρυξη των διαγωνισμών στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο Σπάτων-Ραφήνας έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό 220 εκατ. ευρώ και το αντίστοιχο Μαραθώνα-Νέας Μάκρης 120 εκατ. Ευρώ … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 14:33, 19.01.2018 : 00:01).

Είκοσι σχεδόν χρόνια μετά τους αρχικούς σχεδιασμούς φαίνεται να δρομολογούνται τα έργα επεξεργασίας των λυμάτων μέρους της βορειοανατολικής Αττικής. Αλλά ποτέ δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι και για τίποτε στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.

Τα έργα του Κέντρου Επεξεργασίας των δήμων  Κρωπίας  - Παιανίας για παράδειγμα πρέπει να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2018, αλλά μάλλον θα χρειαστούν και άλλα χρόνια, πολλά μάλλον χρόνια. Και ως τότε τα λύματα θα κοσμούν τους δρόμους πόλεων όπως το Μαρκόπουλο και δεν ξέρουμε που αλλού.

Φανταστείτε ότι το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και μην απορήσετε αν τα επεξεργασμένα (;) λύματα διοχετευτούν στην παραλία της Χαμοληάς Βραυρώνος του δήμου Μαρκοπούλου.

Ποτέ τελικά δεν θα πλήξουμε στην όμορφη Ελλάδα. Τα έργα δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου