Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


31 Ιανουαρίου 2018

Πάρνηθα - Πειραιάς με τραμ που πετάει. Εμείς στη νιρβάνα μας …

Με τον τρόπο της εικονιζόμενης μακέτας φαντάστηκε ο Αυστραλός φοιτητής Αρχιτεκτονικής Brad Millis την πλατεία Συντάγματος του 2033. Ο Brad και άλλοι συμφοιτητές του από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αυστραλίας έζησαν επί έξι εβδομάδες στην Αθήνα, στο πλαίσιο του «Athens Studio» της αρχιτέκτονος Καλλιόπης Κοντόζογλου, και σχεδίασαν την ελληνική πρωτεύουσα του μέλλοντος.
Η Χαριλάου Τρικούπη γίνεται Σέντραλ Παρκ. Η πλατεία Ομονοίας μετατρέπεται σε θεατρική σκηνή. Η Βουλή μοιάζει να υψώνεται, αφού η πλατεία Συντάγματος αποκτά υπόγεια ζωή. Τα Εξάρχεια αποκτούν πάρκα και η Νεάπολη γίνεται άλλοτε πόλη για νέους, άλλοτε για ηλικιωμένους. Η Εθνική Βιβλιοθήκη, στην Πανεπιστημίου, μεταμορφώνεται σε υδάτινο πάρκο. «Σκαλισμένες» κατοικίες στην παραλιακή ζώνη της Ελευσίνας. Το Λεκανοπέδιο αποκτά υπέργειο σιδηροδρομικό δίκτυο τραμ. Δημιουργείται καταπράσινος περίπατος στον Ελαιώνα. Τα εγκαταλελειμμένα κτίσματα της πρωτεύουσας ενώνονται με πεζόδρομους και πράσινο και δημιουργείται ένα ενιαίο δίκτυο.

Στις δύο γκαλερί του ισογείου της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης, ο κόσμος που απεικονίζεται δεν είναι αληθινός. Το ερώτημα που προκύπτει, ασφαλώς, είναι εάν θα μπορούσε να είναι. Φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αυστραλίας, έχοντας ζήσει για έξι εβδομάδες στην ελληνική πρωτεύουσα και έχοντας κάνει την πολυεπίπεδη πόλη φύλλο και φτερό, φαντάζονται λύσεις, τις σχεδιάζουν και τελικώς τις εκθέτουν. Το αποτέλεσμα είναι μια νέα αφήγηση για την Αθήνα, ένας νέος τρόπος να φανταστούμε πώς θα τη θέλαμε, έστω κι αν από αυτές τις θεωρητικές «εξτραβαγκάντζες» μένει μόνον ο σπινθήρας του ενθουσιασμού ενώπιον της μη ρεαλιστικής προοπτικής που μας παρουσιάζουν οι φοιτητές … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, 26.01.2018 : 20:14).

Μπράβο στα παιδιά της Αυστραλίας που ονειρεύονται ακόμα και σε δυστυχισμένες και εγκαταλελειμμένες μεγαλουπόλεις στις οποίες ήκμασαν τα σκυλάδικα, τα δάνεια, τα δανεικά και αγύριστα, τα διακοποδάνεια, οι κλέφτες και οι διαπλεκόμενοι, οι λουφαδόροι, τα κομματόσκυλα. Και ποτέ δεν απέκτησαν φωνή οι νομοταγείς, οι πεπαιδευμένοι, οι ονειροπόλοι, οι σκληρά εργαζόμενοι και οι δημιουργικοί νέοι.

Αυτά που πρέπει να κάνουμε εμείς τα κάνουν άλλοι για εμάς και εμείς απολαμβάνουμε στις καφετέριες τον ήλιο και σπουδάζουμε υποτίθεται στα άθλια, βρώμικά και σχεδόν χαμαιτυπεία πανεπιστήμια. Eιδικότερα η θαυμάσια αρχιτεκτονική σχολή του ΕΜΠ, αποτυπώνει γλαφυρότατα την ελληνική παρακμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου