Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


27 Ιανουαρίου 2018

Ενώ εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου …

Μια ανησυχητικά μεγάλη επένδυση

Τ​​ον Σεπτέμβριο του 2011 η Κύπρος ξεκίνησε γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της. Η Τουρκία πίστεψε ότι θα μπορούσε να τις διακόψει επαναλαμβάνοντας όσα συνήθιζε να κάνει με επιτυχία στο Αιγαίο. Εστειλε τον βετεράνο των ελληνοτουρκικών κρίσεων, το ωκεανογραφικό σκάφος «Πίρι Ρέις», να κάνει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ. Ηταν ένα πλοίο που θα έπρεπε να έχει παροπλισθεί λόγω παλαιότητας (ναυπηγήθηκε το 1978). Υστερα από 34 ημέρες ερευνών σε μια σχετικώς ήρεμη θάλασσα, το «Πίρι Ρέις» κατέληξε στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου για μακροχρόνιες επισκευές. Το έτερο τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Σισμίκ» βρισκόταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση (ναυπηγήθηκε το 1943) … Τον Απρίλιο του 2012 άρχισε να ναυπηγεί στην Κωνσταντινούπολη δικό της ερευνητικό σκάφος. Επειδή η ναυπήγησή του καθυστερούσε, αναζήτησε κάτι έτοιμο από την αγορά. Τον Δεκέμβριο του 2012 αγόρασε το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος «Πολάρκους Σαμούρ» έναντι τιμήματος 213 εκατ. δολαρίων. Σε εμάς είναι γνωστό με το νέο του όνομα: «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά»…. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 21.01.2018).

Δυστυχώς η Τουρκία δε διαθέτει μόνον σαπιοκάραβα και αρμοδίους τεμπέληδες, Διαθέτει ανθρώπους επιτελικούς, ενεργητικούς, αποφασιστικούς και πατριώτες. Διαθέτει και επιβάλλει επίσης κανόνες, διαδικασίες, ιεραρχία, πειθαρχία και αφοσίωση σε εθνικούς στόχους και στρατηγικούς σχεδιασμούς. Διαβάστε το άρθρο και θα καταλάβετε.

Εμείς εδώ σε αντίθεση έχουμε πλέρια δημοκρατία. Όλοι έχουν αυτονομηθεί και δεν τολμά κανένας ανώτερος να παρατηρήσει το κατώτερο ή να του ζητήσει να εκτελεί τις υποχρεώσεις του και το καθήκον του. Αποφασίζουμε μετά από χρόνια και πάντοτε καθυστερημένα και προς όφελος των δικών μας συμφερόντων, των πατρώνων μας και του κόμματός μας. Και φυσικά δε δίνουμε λογαριασμό σε κανένα.

Το μέλλον μας διαγράφεται δυστυχώς ζοφερό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου