Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Απαίτηση των καιρών …

Στις 12 Απριλίου 2018, στην εκπομπή Evening Report (τρομάρα τους με τα αγγλικά) ο καλεσμένος κ. Δημήτρης Κούρκουλας, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος (2012-2015), πρότεινε την αναθεώρηση της τακτικής των αμέσων αναχαιτίσεων τουρκικών αεροσκαφών που παραβιάζουν και παραβαίνουν εθνικό εναέριο χώρο και FIR ελεγχόμενο από την Ελλάδα. 

Τα λογικά επιχειρήματα αφορούν την αναποτελεσματικότητα – στο τελευταίο επεισόδιο με δραματικό τέλος του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, τα τουρκικά αεροσκάφη είχαν αποχωρήσεις από τον ελληνικό εναέριο χώρο, όταν τα δύο Mirage έφθασαν στην περιοχή υπερπήσεως των τουρκικών αεροσκαφών - την επικινδυνότητα, την οικονομική επιβάρυνση χωρίς αντίκρισμα και το γεγονός ότι όλες οι ενέργειες που μπορούν να θεωρηθούν εχθρικές καταγράφονται από τα συστήματα αεράμυνας και προωθούνται καταλλήλως στα αρμόδια διεθνή φόρα και οργανισμούς.

Επί πλέον υπάρχουν και οι δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου και αποτροπής και στο πεδίο αυτό πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή και προτεραιότητα και να εμπλακούν άριστοι επαγγελματίες, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους πιλότους.

Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει με συμβατικούς τρόπους μια χώρα 10 περίπου φορές μεγαλύτερη σε έκταση, 8 φορές μεγαλύτερη σε πληθυσμό και μάλιστα δημογραφικά ανώτερο, και 5-6 φορές (προς το παρόν) πλουσιότερη. Πρέπει να αποδειχθεί εξυπνότερη, με αποτελεσματικές στρατηγικές και καινοτομίες που μπορούν και πρέπει να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της.

Ελπίζουμε ότι τα θέματα αυτά έχουν ήδη απασχολήσει και απασχολούν το ΚΥΣΕΑ, το υπό δημιουργία Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, τα επιτελεία των ενόπλων δυνάμεων και την κυβέρνηση.

ΥΓ: Η πλειοδοσία διαφόρων υπέρ της οικογένειας του άτυχου σμηναγού, είναι δείγμα της στραβής πορείας της Ελληνικής κοινωνίας. Παροχές όπως της Βουλής για επίδειξη ευαισθησίας και επικοινωνιακούς λόγους και με ξένα χρήματα είναι  άθλιες. Χρειαζόμαστε θεσμούς και κανόνες, όχι φούμαρα από τον καναπέ μας και δι΄ ίδιον όφελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου