Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει σημαντική δύναμη στις startups μέχρι το 2022 …

Την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου και πιο αποτελεσματικού οικοσυστήματος για νεοφυείς επιχειρήσεις προτείνουν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και η Boston Consulting Group (BCG). To νέο οικοσύστημα ονομάζεται Host-Up Greece και βασίζεται σε ένα πλέγμα μέτρων ανάπτυξης και ενθάρρυνσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, με εστίαση στους τομείς που ενδιαφέρουν (τουρισμό, τρόφιμα κ.λπ.). 
 Τη δημιουργία «περιοχής καινοτομίας» σε μια υποβαθμισμένη συνοικία της Αθήνας στα πρότυπα της Βαρκελώνης προτείνει η μελέτη.
Η νέα αυτή στρατηγική, σύμφωνα με τον επικεφαλής της BCG Bασίλη Αντωνιάδη, έχει επείγοντα χαρακτήρα, καθώς πρέπει να αξιοποιήσει το παράθυρο ευκαιρίας που προσφέρει το EquiFund. Αν αυτό συμβεί, τότε η χώρα μέχρι το 2022 θα καταστεί σημαντική δύναμη στην αγορά των επενδύσεων τεχνολογικών συμμετοχών (venture capital), αλλά και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, 22.04.2018).
Θαυμάσια όλα αυτά. Θα θέλαμε όμως να μάθουμε και τους τομείς στους οποίους θα πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες και χρονοδιαγράμματα για δρομολόγηση εξελίξεως και δημιουργίας και λειτουργίας νεοφυών επιχειρήσεων. Ίσως περιλαμβάνονται στη μελέτη αλλά δεν δημοσιεύονται για κάποιους λόγους.

Ωστόσο έχουμε και εμείς κάνει τη δική μας πρόταση εδώ και καιρό, χωρίς να συγκινήσουμε κανένα.

Διαβάστε την πρότασή μας του Μάιου του 2017 στο http://simpleandclear.blogspot.gr/2017/05/blog-post_11.html η οποία συνοψίζει παρατάσεις που έχουν γινεί από το 1994 και περιλαμβάνει σημαντικές νεότερες όπως εκείνη του 1994 – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/06/blog-post_352.html. Τις προτάσεις αυτές έχουμε κατά καιρούς συζητήσει με παράγοντες της Ελληνικής ζωής χωρίς όμως αποτέλεσμα. Και εκκρεμεί αίτημά μας συναντήσεως με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Αθανάσιο Μελέτιο Δημόπουλο, ε΄δώ και ένα έτος περίπου.

Ελπίζουμε ότι κάποτε θα τύχει της προσοχής των παραγόντων της ελληνικής επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητος και θα ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου