Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Η άλλη μεγάλη πρόκληση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό …

Μετά την πρόσφατη κορύφωση των αφίξεων προσφύγων στην Ευρώπη, το διάστημα 2015-2016, έχει έρθει η ώρα να στρέψουμε την προσοχή μας στην αποτελεσματική ένταξη εκείνων που έχουν τύχει προστασίας στις κοινωνίες μας. Ολοι γνωρίζουμε ότι η διαδικασία αυτή αρχίζει σε τοπικό επίπεδο. Αλλά για πρώτη φορά τώρα, χάρη σε μια κοινή μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ, κατανοούμε καλύτερα τις προκλήσεις που υπάρχουν και τις ενέργειες που θα πρέπει να υλοποιηθούν. Στοιχεία από περισσότερες από 70 τοπικές αρχές από όλη την Ευρώπη δείχνουν ότι υπάρχει σαφής ανάγκη για πολύ μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών, αλλά και σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης. Σχεδόν τα δύο τρίτα των μεταναστών εγκαθίστανται σε μητροπολιτικές, πυκνοκατοικημένες περιοχές, με τις περιφέρειες των πρωτευουσών να καταγράφουν τα υψηλότερα μερίδια μεταναστευτικού πληθυσμού … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 21.04.2018 : 20:15).

Ενδιαφέρον.

Αλλά οι πρωτοβουλίες πρέπει να έρθουν από τις τοπικές κοινωνίες στις χώρες που ακουσίως ή εκουσίως δέχτηκαν και δέχονται λαθρομετανάστες και πρόσφυγες.

Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε τη διοίκηση να ακούσει μια ενδιαφέρουσα κατά την άποψή μας πρόταση  - βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2017/09/blog-post_22.html - αλλά ως συνήθως οι παραλήπτες και εκείνοι που διαφημίζεται ότι ασχολούνται με τις προτάσεις που κατατίθενται στη θαυμάσια ηλεκτρονική πύλη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, είτε κάνουν το κουφό και τυφλό είτε περιφρονούν προκλητικά τους πολίτες.

Σκέψεις κάναμε και  όταν επισκεφθήκαμε το μοναδικό νησί των Κυθήρων και μας φάνηκε ότι το νησί ήταν σχεδόν άδειο από ανθρώπους και χέρια. Οι σκέψεις μας στο http://simpleandclear.blogspot.gr/2015/09/25.html.

Το γεγονός ότι οι επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ και ΚΟΡΙΝΑ ΚΡΕΤΣΟΥ ενδιαφέρονται για το θέμα, πρέπει να κινητοποιήσει την ελληνική διοίκηση και να προσπαθήσει να δρομολογήσει προγράμματα και στρατηγικές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου