Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Αλ. Τσίπρας: Πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου από 1η Ιουλίου …

Μεταφέρουμε τις σημαντικότερες ίσως εξαγγελίες του κ. πρωθυπουργού μας.
 
Αλέξη ζεις, εσύ μας οδηγείς …
Μεταφορικό ισοδύναμο

Την πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου από την 1η Ιουλίου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε ορισμένα μικρότερα νησιά στις Κυκλάδες. Η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου εναρμονίζει το κόστος μετακίνησης των νησιωτών επιβατών και των εμπορευμάτων, από και προς τα νησιά, σε σχέση με το κόστος των χερσαίων μετακινήσεων.

Ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός και η αδειοδότηση υδατοδρομίων σε 25 νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός και η αδειοδότηση υδατοδρομίων σε 25 νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Το Σχέδιο Νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών βρίσκεται υπό επεξεργασία και μέσα στον χρόνο θα γίνουν οι διαγωνισμοί για την υλοποίησή τους. «Στόχος μας είναι όλα τα νησιά, ανεξάρτητα από την τουριστική κίνηση να έχουν ένα υδατοδρόμιο», συμπλήρωσε.

Αναπτυξιακός Νόμος

Από τις 73 προτάσεις που έχουν υποβληθεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι 66 αφορούν ξενοδοχειακές επενδύσεις, με συνολικό προϋπολογισμό 288 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι Καστελόριζο, Σύμη και Αστυπάλαια θα γίνουν τα πρώτα «έξυπνα νησιά» με ενεργειακή αυτονομία και μεγάλη διείσδυση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Όπως εξήγησε, τα τρία νησιά έχουν επιλεγεί για την πιλοτική ανάπτυξη ενός «έξυπνου Ηλεκτρικού Συστήματος», μέσα από ειδικά τεχνικά έργα. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:18/04/2018 00:48, Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 22:30).

Καλά νέα, αλλά λίγα, καθυστερημένα και αμφιβόλου αποτελέσματος.

1.    Η Γαλλία αν δεν κάνουμε λάθος εφαρμόζει το μεταφορικό ισοδύναμο εδώ και 20 περίπου χρόνια. Εδώ πάμε λάου, λάου και ποτέ δεν είμαστε σίγουροι για τα αποτελέσματα

2.    Η ιστορία των υδατοδρομίων είναι θλιβερή και έχει τραγική ιστορία σχεδόν είκοσι χρόνων στην σύγχρονη Ελλάδα. Γιατί υδροπλάνα υπήρχαν και έκαναν δρομολόγια Αθήνα -Κωνσταντινούπολη από το 1928!


3.    Ανάπτυξη με μόνον κατασκευή ή ανακίνηση ξενοδοχείων δεν έιναι ανάπτυξη. Και ο νοών νοείτο.

4.    Όσο για τη δημιουργία έξυπνων νησιών, κάποιος πρέπει να πει στο θαυμάσιο πρωθυπουργό μας κ. Αλέξη Τσίπρα τον Α’,. ότι απαιτείται πρωτίστως έξυπνη κυβέρνηση και κυρίως αποτελεσματική. Και οι δυο αυτές ιδιότητες όμως δε διακρίνουν τα στελέχη της κυβέρνησης του

Αλλά όσο ζω θα ελπίζω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου