Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Και ψηφιακό το χάος στη δημόσια διοίκηση …

«Χαοτικό» είναι το τοπίο της δημόσιας διοίκησης, ιδιαίτερα στο πεδίο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, σύμφωνα με την πρώτη τριμηνιαία έκθεση για το 2018 του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα η «Κ».
Η διοίκηση μέσω της λίγο παλιάς είναι αλήθεια, οθόνης του υπολογιστή μας ...
Ελλειψη συντονισμού δράσεων του κυβερνητικού έργου, εκατοντάδες ανενεργές ιστοσελίδες του Δημοσίου λόγω των συχνών αλλαγών στις δομές και τις ονομασίες των υπουργείων, αλλά και ανενεργά ηλεκτρονικά συστήματα που λόγω καθυστερήσεων στην υλοποίησή τους καθίστανται «ξεπερασμένα», είναι μερικές από τις βασικές διαπιστώσεις της έκθεσης, η οποία αύριο θα κοινοποιηθεί στους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων και στους αρμόδιους φορείς και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δικτύου (www.todiktio.eu) … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, 22.04.2018 : 16:37).

Παιδιά είναι όλα ψεύτικες ειδήσεις και δάκτυλος ξένων δυνάμεων και των εδώ πρακτόρων τους, όπως αποδεικνύεται από τις κορώνες της αντιπολίτευσης εναντίον της θεόσταλτης ελληνικής αριστερής - κομμουνιστικής, παλιών μεν αρχών αλλά και άπειρης ανοχής, κυβερνήσεώς μας.

Η πολυμορφία δεν είναι κακό. Οι πολίτες την βρίσκουν ευχάριστη, αποτελεσματική και εξόχως ενδιαφέρουσα. Αναζητούν και ανακαλύπτουν σε αυτές πρωτοβουλία, αισθητική, ενημέρωση, ανθρώπινη, πλουραλιστική, πολύγλωσση και άλλα πολλά.

Οι επισημάνσεις μας πετάχτηκαν μάλλον στον Καιάδα όπως εκείνη του 2009  http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/11/blog-post_2871.html.  Ενώ άλλες όπως η http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/03/blog-post_6958.html δεν προκάλεσαν κανένα ενδιαφέρον της διοίκησης. Τέλος η πρότασή μας http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/01/blog-post_09.html του 2009 που στάλθηκε σχετικά πρόσφατα και στην πύλη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ του θαυμάσιου υπουργού μας Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη, αναμένει στη μεγάλη ουρά των προτάσεων που συνωστίζονται και ζητούν ακρόαση και μελέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου