Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ανακύκλωση λυμάτων για πότισμα στον Ελαιώνα …

Παιχνίδια για καλό σκοπό; Με το τηλεχειριζόμενο σκάφος, το οποίο θα «σαρώνει» την Υλίκη δυο-τρεις φορές την εβδομάδα, η ΕΥΔΑΠ θα μπορεί να πραγματοποιεί ποιοτικούς ελέγχους στο νερό, σε οποιοδήποτε σημείο, σε πραγματικό χρόνο. Στη φωτογραφία, δοκιμή του σκάφους σε λίμνη στην Ισπανία.

Πιλοτικό πρόγραμμα για την επαναχρησιμοποίηση λυμάτων για πότισμα κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή του Ελαιώνα πρόκειται να ξεκινήσει η ΕΥΔΑΠ. Στόχος του προγράμματος είναι να διερευνηθεί κατά πόσον μπορεί να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αποκεντρωμένων μονάδων «ανακύκλωσης» λυμάτων στα σημεία όπου υπάρχει ανάγκη. Η ΕΥΔΑΠ προχωρά, παράλληλα, ακόμα δύο ερευνητικά προγράμματα, το πρώτο για τον έλεγχο των νερών της Υλίκης με τηλεκατευθυνόμενο σκάφος και το δεύτερο για τον καθαρισμό υποπροϊόντων της λυματολάσπης.
Το πρόγραμμα για την επαναχρησιμοποίηση λυμάτων σε τοπική κλίμακα είναι μία από τις 30 πιλοτικές εφαρμογές του κοινοτικού προγράμματος NextGen, στο οποίο συμμετέχουν εταίροι από όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση. Στόχος του προγράμματος είναι να αξιολογηθούν και να προωθηθούν καινοτόμες λύσεις και συστήματα κυκλικής οικονομίας, που θα βελτιώσουν τις υφιστάμενες πρακτικές διαχείρισης υδατικών πόρων. Στο «ελληνικό» κομμάτι συνεργάζονται η ΕΥΔΑΠ, ο Δήμος Αθηναίων, το ΕΜΠ και η ιδιωτική εταιρεία Chemitec … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, 23.04.2018 : 22:25).

Ένας από τους λόγους που είχαμε προσφύγει το ΣτΕ (πριν περίπου 10 χρόνια – αλλά απορρίφθηκαν τα επιχειρήματά μας) για το σχεδιαζόμενο τότε Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας –Παιανιας με διοχέτευση των επεξεργασμένων λυμάτων στη περιοχή Χαμοληά Βραυρώνος του δήμου Μαρκοπούλου, ήταν και η απουσία οποιασδήποτε πρόβλεψης έστω και  αναφοράς, σε σχέδια αξιοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων.

Τώρα η ίδια η ΕΥΔΑΠ μας ενημερώνει ότι θα μετάσχει σε ερευνητικά σχετικά παροράματα. Αλλά και πάλι δεν αναφέρεται καμιά δέσμευση ή έστω αναφορά στο προαναφερθέν ΚΕΛ. Και βέβαια ο δήμος Μαρκοπούλου σε πλήρη αφασία και ανευθυνότητα δεν φαίνεται να ασχολείται με το θέμα παρά τις πολλές και επιτακτικές παραστάσεις μας προς αυτόν και την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.

Ελπίζουμε να προκύψει κάτι θετικό και για την Ανατολική Αττική αν και πολύ αμφιβάλλουμε. Και μάλλον θα χρειαστούν μακροχρόνιοι ως συνήθως αγώνες και κινητοποιήσεις των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου