Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ψηφιακή επανάσταση στην ιατρική …


Ρομπότ συντροφιάς, θάλαμοι νοσοκομείων εξοπλισμένοι με συστήματα multimedia, οικιακές συσκευές ενδοεπικοινωνίας ασθενών και φροντιστών και εκατοντάδες ακόμη καινοτόμες εφαρμογές παρουσιάστηκαν στην έκθεση ιατρικής τεχνολογίας στο Βερολίνο, στο καθιερωμένο «ραντεβού» βιομηχανίας, ερευνητικών κέντρων, μάχιμων ιατρών και startups.
ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Τηλεϊατρική, ιατρικά συμβούλια μέσω τηλεδιάσκεψης, ψηφιακοί φάκελοι ασθενών, θάλαμοι νοσοκομείων εξοπλισμένοι με συστήματα multimedia, οικιακές συσκευές ενδοεπικοινωνίας ασθενών και φροντιστών, ρομπότ συντροφιάς. Οι εφαρμογές της τεχνολογίας στην ιατρική είναι άπειρες και πλέον διαθέσιμες στην αγορά, όπως αναδείχθηκε στην έκθεση Connecting Healthcare IT - conhIT 2018 στο Βερολίνο, στο καθιερωμένο «ραντεβού» μεταξύ βιομηχανίας, ερευνητικών κέντρων, μάχιμων ιατρών και startups.

Ο εν λόγω κλάδος αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική, όπως διαφάνηκε από τη συμμετοχή: 577 εκθέτες (70 περισσότεροι από το 2017), μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, φαρμακευτικές, νεοφυείς επιχειρήσεις, σωματεία, ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και εταιρείες που συμμετείχαν σε εθνικά περίπτερα (Ελβετία, Αυστρία, Φινλανδία κ.ά.) εξήγησαν σε συνολικά 10.000 επισκέπτες τις ωφέλειες χιλιάδων εφαρμογών και συσκευών στην υγεία, την ευεξία και την κινητικότητά μας … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΣΜΟΣ, 21.04.2018 : 21:41).

Όταν στην Ελλάδα το 1989 ξεκίνησαν ο σχεδιασμός και η πιλοτική εφαρμογή της Τηλεϊατρικής, η Ελλάδα, μετείχε σε μια νέα προσπάθεια σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την εισαγωγή της τηλεματικής και των άλλων εφαρμογών στον τομέα της Υγείας. Οι προσπάθειες εκείνες έπεσαν στο κενό αντιμετωπίζοντας καχυποψία, έως χλευασμό από τους ηγέτες των ιατρικών επαγγελμάτων, πολεμήθηκε και τελικώς η δημόσια προσπάθεια εξέπνευσε, αφήνονται ελεύθερο το χώρο σε κάθε είδους συμφέροντα. Αλλά όλα εις βάρος των ασθενών και δη των ασθενέστερων και περισσότερο απομονωμένων στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας.

Τώρα που οι εφαρμογές είναι πολλές, ώριμες και εφαρμόζονται σε όλα τα προηγμένα κράτη, η Ελλάδα παρουσιάζεται ακόμα και σήμερα απροετοίμαστη, χαμένη στην οπισθοδρόμησή της και υπό των έλεγχο των κραταιών κυκλωμάτων που θησαυρίζουν εις βάρος των πολιτών. Και μάλιστα όταν αυτοί βρίσκονται στην εξαιρετικά μειονεκτική θέση του ασθενούς.

Ας ευχηθούμε ότι οι καινοτομίες που κάποτε δρομολογήθηκαν στην Ελλάδα και ήταν καινοτόμες για την εποχή, θα φθάσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση και στην Ελλάδα της διαπλοκής και της περιφρόνησης στις ηθικές αρχές, τη δεοντολογία και την αποτελεσματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου