Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Διαπιστώσεις και σκέψεις …

Οι ροές στο Αιγαίο λαθρομεταναστών, ολίγων προσφύγων κα προσφάτως Τούρκων λογικά διαφωνούντων, έχουν μια και μόνη κατεύθυνση: την Ελλάδα, δηλαδή εξ ανατολών προς δυσμάς.

Εφόσον η ροή είναι  μονόδρομος, εύλογα τίθεται το ερώτημα ποιος είναι τελικά ο ρόλος της FRONTEX και του NATO στην περιοχή; Και γιατί κάθε φορά ακούμε ότι το Λιμενικό διέσωσε 20, 30, 50,100, 150 άτομα που επέβαιναν σε σκάφη και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία στα ελληνικά νησιά; Κάνει άραγε και η Τουρκία το ίδιο;

Προφανώς η τουρκική ακτοφυλακή τα βλέπει να αποπλέουν, τα παρακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και εξασφαλίζει ότι φθάνουν ασφαλώς στη μεσαία γραμμή και εισέρχονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Εκεί βρίσκονται οι Έλληνες λιμενικοί, οι φύλακες άγγελοι των χωρίς χαρτιά και άδειες ταξιδιωτών, οι οποίοι και τους μεταφέρουν ασφαλώς στην Ελλάδα.

Η μηχανή δουλεύει άριστα. Οι διακινητές πλουτίζουν όπως και οι μαγαζάτορες των τουρκικών ακτών και μας τους στέλνουν πεσκέσι σε αριθμούς που ελέγχουν, σε επιλογές προσώπων που ελέγχουν, σε πράκτορες που ελέγχουν, και ανεπιθύμητους τούρκους από τους οποίου θέλουν να απαλλαγούν και σε άτομα που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους και τις διεκδικήσεις τους.

Και εμείς; Φρακάρουν τα νησιά, αναγκαζόμαστε να τους συμπεριφερόμαστε άσχημα για να μη δίνουμε θάρρος σε κάθε ένα που ονειρεύεται ουρί, πιλάφια και κοινωνικά επιδόματα στην ΕΕ.

Οι Έλληνες στον πόλεμο του ’40 δε μετακόμισαν μαζικώς σε άλλες χώρες. Έμειναν και  αντιμετώπισαν τη κατάσταση όπως μπορούσαν και όπως το έλεγε η καρδιά τους. Τώρα όλοι – έχουμε ξαναπεί ότι ίσως εξαιτίας στη τιβί κυρίως και του νομικού μας πολιτισμού – προτιμούν τη φυγή και την ασφάλεια άλλων χωρών, με πρώτους όσους έχουν διασυνδέσεις και χρήματα.

Τα περισσότερα λόγια είναι φτώχεια. Η Ελλάδα πρέπει να στύψει το μυαλό της και να βρει τρόπους να αναχαιτίσει τις ορδές των λαθρομεταναστών. Πρέπει να δημιουργήσει αξιόπιστες, ταχύτατες και αποτελεσματικές διαδικασίες χορήγησης ασύλου, πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο επίλυσης του προβλήματος των μετακινούμενων πληθυσμών και να ενεργήσει αποφασιστικά ώστε να διαλυθεί κάθε κύκλωμα εξασφάλισης πλούτου από τη παράνομη διακίνηση ανθρώπων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου