Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


11 Ιουλίου 2024

Λέτε το πολιτικό σύστημα να πνέει τα λοίσθια, όπως το γνωρίσαμε και όπως μας συμπεριφέρεται μέχρι σήμερα …

Θα μου πείτε εύκολα το λέει κάνεις, αλλά που στηρίζεται μια τέτοια άποψη; Ή απλά πρόκειται για ευχή; 

Οι περίεργες, άκομψες, χαώδεις, ασυνάρτητες και ευκαιριακές κινήσεις εντός όλων των κομμάτων το αποδεικνύουν. 

Στη ΝΔ ξύπνησαν οι ρουσφετολογικές δυνάμεις (όχι ότι ήταν ποτέ εκτός γραφείων των κκ. υπουργών, αλλά τώρα σηκώνουν και δημοσίως κεφάλι) και αναπολούν τις δεκαετίες πριν τη μεταπολίτευση και τα θαυμάσια τότε επιτεύγματά τους και διεκδικούν ρόλο και προσπαθούν να πάρουν και πάλι το τιμόνι στα χέρια τους. 

Ο θρυλικός πλέον κατά την Ιστορία Αυγενάκης από τη λεβεντογέννα Κρήτη, το απέδειξε περίτρανα και ο επιτελικός πρωθυπουργός μας προσπαθεί να μας πείσει ότι έπραξε τα δέοντα, όταν προήγαγε συνεχώς το άτομο και το ανέχονταν επί χρόνια σε κυβερνητικές θέσεις. 

Στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΔ γίνονται διεργασίες χαλιφάτου. 

Στο ΠΑΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε λίγο όλα τα μέλη του κόμματος θα δηλώσουν υποψήφιοι πρόεδροι μια και είναι πολύ της μόδας και τα βουνά από πιλάφια και τα ουρί που παρεπιδημούν στα υπουργεία και στα μυαλά των «ηγετικών προσωπικοτήτων», τις ηγεσίες των ΔΕΚΟ. Όλα τα καλούδια του σύγχρονου επιτελικού κράτους τους εμπνέουν και τους καθοδηγούν. 

Δε θα ασχοληθούμε με τους υπολοίπους που τρώνε και πίνουμε και περνούν με καπιταλιστική και δημοκρατική εσθήτα τα χρόνια της λιτότητας, της ξεφτίλας, των αλώβητών δομών του κηφηναριού και του ανέξοδου συνδικαλισμού, ελπίζοντας σε μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά και διαιώνιση της κατάστασης. 

Ελπίζουμε όμως, όπως εκλαμβάνουμε εμείς τη κατάσταση, ότι η αύρα των κινητοποιήσεων θα οδηγήσει σε διάλυση του σημερινού αμαρτωλού και πλούσιου πολιτικού συστήματος, οι μέρες του οποίου λογικά πρέπει να είναι μετρημένες και κάτι νέο και ελπιδοφόρο θα εμφανιστεί στον ορίζοντα. 

Ίδωμεν …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου