Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


12 Ιουλίου 2024

Τουριστική ευκαιρία για τις περιοχές Natura …

Η έκθεση της διαΝΕΟσις για τη δημιουργία ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου και τα παραδείγματα ξένων χωρών 

Το Φαράγγι της Σαμαριάς το 2023 «υποδέχθηκε» 300.000 επισκέπτες, με τις εισπράξεις να αγγίζουν το 1.220.000 ευρώ. Η θέσπιση του εισιτηρίου, πέρα από ουσιαστική πηγή εσόδων, αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο διαχειριστικό εργαλείο για τη λειτουργία, φύλαξη και περαιτέρω οργανική ανάπτυξη της προστατευόμενης περιοχής, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην έκθεση της διαΝΕΟσις. [SHUTTERSTOCK]

Στη μοίρα τους έχουν αφεθεί οι περισσότερες προστατευόμενες περιοχές στην Ελλάδα, αφού ούτε πλήρες πρόγραμμα προστασίας τους εφαρμόζεται ούτε αξιοποιούνται. Η χώρα ωστόσο έχει μια μοναδική ευκαιρία αυτήν την περίοδο καθώς μπορεί να απορροφήσει σημαντικούς διαθέσιμους πόρους από τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να διασφαλίσει την οργανωμένη αξιοποίηση των προστατευόμενων περιοχών στην κατεύθυνση του βιώσιμου εναλλακτικού τουρισμού. Η έκθεση της διαΝΕΟσις για τη δημιουργία ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την οργάνωση και την ανάπτυξη του τουρισμού στις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, περιγράφει το τοπίο όσον αφορά την προστασία των περιοχών στην Ελλάδα και στις διαθέσιμες ευκαιρίες … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 06.07.2024 • 14:00).

Πολύ ενδιαφέρουσα η ιδέα και μάλλον σοβαρή εφόσον προέρχεται από τον οργανισμό της διαΝΕΟσις. Συνοπτική παρουσίαση στο https://www.dianeosis.org/wp-content/uploads/2024/07/Natura_2024_Brochure.pdf .
 
Σκεφτήκαμε ότι οι ιδέες αυτές σχετικά εύκολα και με μεγάλη επιτυχία μπορούν να εφαρμοστούν στην περίπτωση του Αρχαιολογικού χώρου, του Μουσείου και του Βιότοπου Βραυρώνος.
 
Οι απόψεις μας έχουν αποτυπωθεί στο κείμενο «Νέα προσέγγιση λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου Βραυρώνος». Σημειώστε ότι το κείμενο αυτό βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας και δεν είναι το τελικό.
 
Μας ενδιαφέρει πολύ να μάθουμε τις απόψεις και άλλων αναγνωστών/επισκεπτών των Ημερολογίων μας και να μας βοηθήσουν με τον τρόπο αυτό να καταλήξουμε σε μια ενδιαφέρουσα πρόταση προ τους αρμοδίους φορείς.
 
Αναμένουμε …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου