Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


19 Αυγούστου 2024

Η πρωτοβουλία του δήμαρχου Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα για το Περιβάλλον της Αττικής μάλλον δε θα του βγει σε καλό …

Διαβάσαμε την ανάρτηση του κ. Χάρη Δούκα στο Χ με τίτλο « ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ». 

Λογικά κάνεις δε θα διαφωνήσει με κάθε πρωτοβουλία που εκδηλώνεται δημοσίως, μάλιστα από ηγετικά στελέχη τη ελληνικής κοινωνίας. Η καταστροφή πολύ μεγάλου τμήματος της βορειοανατολικής Αττικής είναι τεραστίων διαστάσεων, επηρεάζει και θα επηρεάζει το μέλλον του συγκροτήματος των Αθηνών, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εκτός του πυρήνα της. 

Ο κ. δήμαρχος Αθηναίων απευθύνεται στους διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και εσωκομματικούς αντιπάλους του. Προφανώς έχει του λόγους του. Θεωρούμε ότι παρόλο η πρωτοβουλία του είναι ευπρόσδεκτη και είναι ο πρώτος του ασχολείται δημοσίως με το θέμα, η κίνησή του είναι προβληματική και θα σχολιαστεί μάλλον αρνητικά από την πλειοψηφία των κατοίκων της Ανατολικής  Αττικής και του συγκροτήματος των Αθηνών. Επέλεξε να της δώσει κομματική χροιά και αποκλειστικότητα και δεν απευθύνθηκε ως ηγέτης σε όλο το πολιτικό φάσμα, το πολιτικό σύστημα και τους πολίτες. 

Η κομματική χροιά είναι η χειρότερη επιλογή για ένα ηγέτη που φιλοδοξεί να αναδείξει ένα θέμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας, οργάνωσης, κινητοποίησης επιστημονικών γνώσεων και εθελοντικής συμμετοχής και θέμα κατ΄ εξοχήν καθολικής σημασίας για τους πολίτες, το μέλλον τους και το τρόπο διαβίωσής τους. 

Εγώ αν ήμουν στη θέση του κ. Χάρη Δούκα θα απευθυνόμουν σε όλους τους πολίτες και όλους τους φορείς της δημόσιας σφαίρας για να δώσω βάρος στις πρωτοβουλίες μου και να συγκινήσω όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες και φορείς στην αναζήτηση βέλτιστων λύσεων και καθολική εφαρμογή και σεβασμό στα προς εφαρμογή προγράμματα. 

Μια τέτοια κίνηση θα ήταν κίνηση ηγέτη που διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες να αναλάβει την ηγεσία της χώρας και να γίνει πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Δεν επέλεξε ούτε καν το κομματικό ακροατήριο, αλλά τους συνυποψηφίους του γιατί φαίνεται εκείνο που τον καθοδηγεί είναι η επικράτησή του στις εσωκομματικές εκλογές και τα άλλα τα αφήνει για μετά. 

Λανθασμένη τακτική, αδυναμία διαμόρφωσης έξυπνης στρατηγικής και περιορισμένος ορίζοντας. Κρίμα … 

ΥΓ1: Ίσως η απάντηση της κυβέρνησης στα σχέδια Χ. Δούκα, να είναι οι ανακοινώσεις με τίτλο Κυβέρνηση: Έμφαση στην επόμενη μέρα

ΥΓ2: Μπορεί κανείς να διαβάσει διάφορα άρθρα των ΜΜΕ που τείνουν να υποστηρίξουν την άποψή μας προς συρρίκνωση του τέρατος των Αθηνών, κάνοντας κλικ εδώ …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου