Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


11 Αυγούστου 2024

Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες και Ολυμπιακοί Αγώνες Πολιτισμού …

Οι Ολυμπιακοί αγώνες πάντα συγκινούσαν και πάντα θα συγκινούν τους πολίτες και ιδίως τους νέους.
 
Όπως όμως εξελίσσονται, γίνονται πολυδάπανοι, οργανωτικά δύσκολοι έως δυσβάστακτοι, απαιτούν πακτωλούς χρήματων και τεράστιες οργανωτικές δεξιότητες και εμπλοκή πολλών χιλιάδων ανθρώπων. Ο χρόνος προετοιμασίας λένε είναι 7 χρόνια και ένα από τα πολύ δύσκολα προβλήματα είναι η τύχη των υποδομών και όλων όσων απαραιτήτων δημιουργήθηκαν για την επιτυχία των ΟΑ, μετά το πέρας των αγώνων.  
 
Σκεφτήκαμε το θέμα και προτείνουμε κάποιες προτάσεις προς μελέτη και διάλογο:

5 Αυγούστου 2016

Νέα προσέγγιση για του Ολυμπιακούς Αγώνες …

4 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες στην αρχαία Ολυμπία …

Μια ακόμα ιδέα που αφορά τον Πολιτισμό …

Θυμηθείτε ότι η Ελληνίς Μελίνα Μερκούρη πρότεινε την ιδέα των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης. H ιδέα υιοθετήθηκε και πολλές πόλεις είδαν έργα και δραστηριότητες που δεν ανέμεναν και βγήκαν από τη διεθνή απομόνωση. Εξαιρετική ιδέα και πολύ καλές προσπάθειες.

Εμείς τώρα (εδώ και πολύ καιρό είναι αλήθεια), επανερχόμαστε και προτείνουμε Ολυμπιακούς Αγώνες Πολιτισμού …

24 Δεκεμβρίου 2014

Ολυμπιακοί Αγώνες Πολιτισμού …

Φανταστείτε αγώνες σύγχρονης Όπερας, Μουσικής Σύνθεσης, Ποιήματος, Λόγου υπέρ της Δημοκρατίας, Σύγχρονες Θεατρικές Παραστάσεις, Εικαστικά, Σύγχρονη Τέχνη, Αρχιτεκτονική, Αισθητική, Ανάδειξη του Περιβάλλοντος, Βιοποικιλότητα, Έμβια Όντα, Οικοσυστήματα και ότι άλλο προταθεί και γίνει ευρέως αποδεκτό. 

Η διοργάνωση θα γίνεται κάθε 2,3 ή 4 χρόνια, σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη και σε μια ή περισσότερες πόλεις ταυτόχρονα και την πλέον κατάλληλη εποχή για κάθε πόλη. 

Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας είναι απλές και κατανοητές. Παρακαλούμε όσους περισσότερους πολίτες είναι δυνατόν να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και να διατυπώσουν τις απόψεις τους, όποιες και αν είναι αυτές. 

Αναμένουμε …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου